Kızlar merhaba. Çok yaşanan bir durum meme reddi. Benim de başıma geldi. Belki birinize faydam olur diye anlatmak istedim.
Bebeğim 16 haziran doğumlu yani şu an 7 ay 20 günlük. İlk 3.5 ay günde 1 kere de olsa biberon ile mama verdim. 2 aylıkken emzik almaya başladı ama sadece uykuya geçişte. Onun dışında tutmuyordu. Aslında meme reddi yapmaz gibi geliyor çoğumuza ama yaptı. 3.5 aylıkken tam 1 ekim günü memeyi almamaya başladı. Komşuya gitmiştik kalabalıktı ondan sandım önce. Eve geldim yine almadı mama verdim aç kalmasın diye. Ertesi gün de aynı şekilde. Ve 3 ekim günü sünnet oldu oğlum. O zaman tabi olaylar olaylar. Zor oldu bizim sünnet süreci, ilk gün kanaması oldu tekrar doktora gittik falan. Ve oğlum sünnetin ertesi günü memeyi hiç almamaya başladı. Ben de biberonu emziği bıraktım. Vermedim. Bi anda dedim ki bunları vermeyeceğim sana beni emeceksin oğlum. İlk gün zordu kaşıkla beslemeye çalıştım yarısı dökülüyordu 10 cc bile içemiyordu. Zaten ağrısı vardı. Ben de gündüz uykularında kucağımda tutup emzirdim. Hiç bırakmadan hep kucağımda tuttum her kıpırdanmasında meme verdim. Uykuluyken emiyordu çok şükür. Tabi bu süreçte ayakta gezerken emzirerek uyutmaya başladım. Ninniler söylüyorum bir yandan. Aynı anda pışpışlıyorum ve sallıyorum. Tam destek yani uykuya 😂 2 ay benim oğlum sadece uykuya geçerken ve uyku arasında emdi. Uykudan uyanınca bile zor emiyordu. 1 dk bile kar deyip uyanır uyanmaz emziriyordum. 2 ay böyle geçti. Ben zayıfladım ama oğlum kilo almaya devam etti. Sonra yavaş yavaş uyanıkken de 1 dkda olsa memeyi almaya başladı. Sağ memeyi sadece koltuk altı pozisyonda alıyordu ve hala öyle tabi. Normal emzirmek bana bile ters geliyor artık sağ memeyi. 6 aylık olunca biraz değiştik beni kaybetme korkusu başladı odadan çıktığım an ağlıyordu. Bunun da etkisi oldu memeye dönmesinde sanırım. Çünkü odaya geri dönüp alıyordum ve bana kavuşma sevinciyle emiyordu. Israrcı olmadan bu şekilde devam ettik. Şu an dediğim gibi 7 ay 20 günlük. 2 haftadır aşkla emiyor. Her meme verdiğimde alıyor ve bana baka baka emiyor. Bazen kucağıma yüz üstü yatırıyorum memeyi görünce ellerini uzatıp ağzını açarak yaklaşıyor memeyi tutup ağzına götürüyor 😂 bazen tişörtümü açmamı bekleyemeden göbeğime saldırıyor aranıyor 😂 o kadar mutlu oluyorum ki. 4 ay uğraştım bu tablo için. Tam 4 ay.
Bizim sebep emzik, biberon, 4. Ay atağı ve sünnetti. Yani hepsi bir araya geldi. Tabi temel sebep emzik ve biberondu çok az kullanmama rağmen.
Bu süreçte pes etmemek önemli. Ve ısrarcı olmamak. Ayrıca sakin kalmak lazım. İlk gün aç kalıyor diye çıldıracaktım. İkinci gün sakin olmam lazım yoksa bebeğim de geriliyor nasılsa uykuda emiyor o yeter doymasına deyip kendimi rahatlattım. Yetti de kilo alımı hiç düşmedi. Hem de ishal olmasına rağmen o ay. Çok zor bir süreçti. Ne zaman benim bebeğim hevesle emecek, ne zaman emzirmek zorla olmayan bir aktivite olacak bizim için diye bekledim. Sonunda oldu 😊 ağzını aça aça memeye yaklaşmasını, eliyle tutup ağzına götürmesini görünce eriyorum. Hepinize nasip olsun inşallah.
Bu arada emziremeyen, mama veren anneler nolur üzülmeyin. Siz harika annelersiniz. Asla kendinizi eksik görmeyin. Annelik sütle olmuyor. Anne bebek ilişkisi emzirmekle olmuyor. Sevgi varsa kalbinizde o yeter. Ben sadece kendi emzirme sürecimi anlatmak istedim. Kimseyi üzmek değil niyetim, aksine yardımcı olmak. Yanlışım olduysa affola 😔