ilenalemin merhaba öncelikle bence cok dogru bir karar vermissiniz. Umarim col guzel bir surec gecirirsiniz 🌸 Bence öncelikle rutinleri kısa, bebeginiz 7 aylık oldugundan cevresinde olan bitenin farkinda. Özellikle geceleri uykuya gecirirken bebeginizi hayatin durduguna, herkesin uyuduguna ikna etmeniz gerekiyor. Bu sebeple de rutini biraz uzatmanin faydali olacagi gorusundeyim. Sizin bebeginizde benim bebegim gibi duragan etkinlikleri sevmiyor anladigim kadariyla. Benim bebegim de kitap okurken beni hic takmaz. Bence bu rutini degistirin. Özellikle geceleri, illa yerlerde oyuncaklar vardır. Ben mesela ilk karnini doyuruyorum. Sonra yalancı dus aldiririm (bebekleri ilik su cok rahatlatiyor) sonra onu oturturum tek tek tum oyuncaklarini toplarken cingiraklar iyi geceler benim cok uykum geldi sabah gorusuruz, ayicik iyi geceler , yani tum oyuncaklara iyi geceler dilerim ki oyuncaklardan umudu kessin. En son oyun halisina iyi geler diler haliyi kaldiririz. Sonra evde kim varsa o an, onu uyuturuz. Babacim sen de mi uyuyorsun. İyi uykular babacim. Babasi uzanir gozunu kapar (babasindan da umudunu keserim boylece) Sonra evdeki tum isiklari sondurerek aaa banyo sende mi uyuyorsun iyi geceler sabah gorusuruz gibi tum odalari dolasiriz. En son uyudugu odaya gelip isik kapaliyken camdan baktiririm bak annecim gunes gitti, herkes uyudu, evler, arabalar insanlar herkes uyuyor. Evlere iyi geceler vs. Rutinini uzun tutarim. Bebegimi hayatin durduguna ikna etmeye calisiyorum bir sey kacirmiyorsun bak herkes uyuyor demeye calisiyorum alsinda. Ve o kadar zekiler ki bi sure sonra alisiyorlar. Odaya girdigim an cama gidecegimi biliyor artik mesela. Bence rutinlerine biraz hareket ve onun ilgisini cekebilcek seyler katın ve suresini uzatin benim bu anlattigim en az yarim saatimizi aliyor. Bir de 17.50 de uyanan 7 aylık bir bebegin 20.00-21.00 da uykuya gecmesi cok zor en az uyandigi saatle gece uykusu arasina 3.5 saat koymalisiniz. 17.50 de uyandiysa 21.20 den once 21.50 den sonra bebeginizi yatirmamalisiniz. 3.5-4 saat araliginda gece uykusu icin uygundur. Belki erken goturdugunuz icin cok direniyor ve sık uyaniyordur. Bir de en buyuk sebebi destekli uyku. Malesef bebekler ne sekilde uyuduysa o sekilde devam etmek istiyor. Destegi kestiginiz an da uyaniyor. Egitim de desteksiz uyutmayi zaten ogreticeklerdir. Kabul zor olacak. Soyle dusunun 7 aydir sallanarak uyuyan bir bebek tabi ki aliskanligini ona vermediginiz icin size karsi koyacak, aglayacak. Bu aglamasi cani yandigindan degil. Sallamaya alistigi icin siz ona baska destek verseniz bile kabullenmeyecek. Sallanmayi isteyecek. Tepki aglamaları olacak. Ki cok haklilar aliskanligi degisecek sonucta. Burda sizin istikrarli olmaniz gerekiyor. Ben egitim surecinde hep soyle dusundum. Benim bebegim zaten cok aglayan bir bebek. Her uyku oncesi de zaten aglardı. Bu sefer de aliskanligi degistigi icin aglasin en azindan bir amacimiz var artık bu surec gecici derdim kendime. Oyle de oldu. İnanin biraz zorlaniyorsunuz ama sonra uykunun hem siz hem bebeginiz tadini cikariyorsunuz. Bir de o kadar zekiler ki hic merak etmeyin hemen alisiyorlar. Direnc seviyeleri var bebeklerin. Direnc noktasini kirdiginiz an alisiyor. Burda da sureklilik onemli. Cok agladi dayanamiyorum birakiyorum ben pes ediyorum dediginiz an basa donuyorsunuz. Tamamen destegi kesemezseniz de yatakgindayken destek vermeniz de uyku surecini uzatacaktir. Benim en sevdigim destek yatagindayken poposuna pit pit yapmak. Nini soylemek. En azindan yine desteksiz uyumasa bile yataginda uyudugubu biliyor. Uyanirsa yine yataginda oldugu icin kisa bir pit pitla uykuya geri donuyor kucak sallanma istemiyor. Egitim surecinde de Zaten bebegi asla yalniz birakmiyorsunuz. Hep sizin odada oldugunuzu biliyor. Agladiginda sarilip opuyorsunuz dokunuyorsunuz kucaginiza alip tekrar birakiyrosunuz. Merak etmeyin o sizin onun yaninda oldugunuzu biliyor sadece sizden aliskanligini geri istiyor. Yapilmayacak hic bir sey yok. İnanin her anne zorlanmistir. benim bebegim de zor bir bebek cok memnuniyetsiz ve huysuz 😓 ama uykusunu duzene girdiginden beri cok cok daha iyiyiz yaparsiniz kesinlikle yapabilirsiniz. Strese girmeyin hissediyorlar. Soyle dusunun bir surecin icersindesiniz bittiginde siz de bebeginiz de misil misil uyuyacaksiniz 🌸