Prensesannesi___ ben uyku egitimi aldim ve cok ise yaradı. Size ogrendiklerimi aktarayim. Umarim isinize yarar. bebeklerin sabahları 6-8 arası gune baslaması gerekiyor. Yoksa gece uykusundan calarsinız. Bebegibiz neredeyse 7 aylık. Uzun bir uyku istiyorsaniz oncelikle memede uyutmayi birakmalisiniz. Bebeginizi besiginde uyumaya alistirmaniz gerekiyor. En onemli sey rutinler bu surecte ve uyku araligi. 7 aylık bir bebegin uyku araligi su sekildedir. Sabah 06.00-08.00 arasi uyanış. Sabah gune baslamasindan 2.5-3 saat sonra ilk oglen uykusu. İlk oglen uykusundan uyandiktan sonra 3-3.5 saat sonra ikinci oglen uykusu. İkinci oglen uykusundan uyandiktan 3.5-4 saat sonra gece uykusu. oglen uykularinin her biri min 50 dk, max2 saat. İki saatten fazla da uyumasina izin vermeyin o da gece uykusunda caliyor. Bebeginiz 50 dkdan once uyanirsa 45 dk uykuya dondurmeye calisin. Uyku araligini gozetip her uykudan once bebegi sakinlestirici rutinler yapmanız lazım. Uyku arkadasi da cok ise yariyor. Gunduzleri her uyku oncesi odadaki her seye odalara iyi uykular dileyip elini yuzunu yikiyorum(yalanci banyo) bu bebegimi cok rahatlatiyor karatma perde kullaniyorum besigine yatirup emzigini veriyorum. Uyku arkadasini veriyorum done done kendi uyuyor. Aksamlari ise ya iki gunde bir banyo yaptiriyorum. Banyo yaptiramazsam yine yalanci dus aldiriyorum. Alt degistirme pjima giydirme. Tum oyuncaklarini topluyorum oyuncaklarin uykusu gelmis iyi geceler oyuncaklar diyerek beni izliyor. Sonra evdeki tum isiklari kapata kapata tum odalara iyi geceler diliyoruz. Sonrasinda uyudugu odanin camindan disari bakiyoruz bak herkes uyumus apartmanlar arabalar, simdi sire bizde once sen uyuyacaksin sonra ben diyorum. Geceleri hayatin durduguna bebegimi ikna etmeye calisiyorum. Besigine birakiyorum. Eger aglarsa besiginden aliyorum karanlik ev turu yapiyoruz tum isiklar kapali sekilde. Bak mutfak uyumus, bak salon uyumus, lambalar uyumus. dolaba vuruyorum hafifce hemen kafasinu oraya ceviriyor zaten aaa dolap sende mi uyudun biz de simdi uyuyacagiz diyorum. Zaten karanlik ev turu yapinca hemen susuyor. Tekrar besigine yatiriyorum. Boylece evde hayat durduguna ikna oluyor ve uyumayi kabulleniyor. ben anne yani park yatak kullaniyorum. Ben de yanina uzaniyorum. Bana dogru donuyor. Elini tutuyorum kafasini oksuyorum. Oyle uyiyor. Bence oncelikle rutinlere alistirin uyuyacagibi anlasin. Bir de ayina gore uyku araliklarina dikkat edin gozunu kasiyor diyip uyutmaya calismayin saatini bekleyin bizde cok ise yaradi.