mami68 canım türkiyede malesef 1 verip 5 alıyorlar ülkece artık kim kimden ne koparsam diye düşünüyor devlet başındakiler kim olursa olsun kendi cebini doldurma peşinde insanımız farklımı evi olanlar kirası 10 sa 15 yapıcak herkes aynı zihniyette malesef benim babamdan dolayı kiraya verdiğim evim var inanırmısın 3+1 3 bin kira alıyorum şuan bir emekli amca oturuyor mesela ben şimdi o adamın kirasını şuanki duruma göre nasıl 10/15 yapayım o insan nasıl geçinir yani devlet olarakta halk olarakta insanlar artık kimden ne koparsam peşinde benim artık umudum yok devlettende insanlardanda bizde kendi işimizi yapıyoruz fabrikalara servis işi dediğin gibi şuan mesela çalışma olan fabrıkalar bile 2 hafta durucak eskiden tofaşta çalışıyordım mesela 11 bin çalışan vardı şuan 4 bin kişiye düşürmüşler buda demekki iş yok bu fabrika üzerinden para kazanan birçok yan sanayi vardı mesela çoğu kapatmak zorunda kalmış çnkü iş yok boyle giderse bize nasip olmaz ama oğlum okursa mutlaka yurtdışına yollarım okuması veya çalışması için