esmaefe Annee1 normaldi bas cevresi kilosu boyu ayına göre önde gidiyordu belki de ondan erken kapandı dedik.
tugbaninpenceresi @esmaefe sizin herhangi bir sorununuz oldu mu buna bağlı olarak gelişimi mi yavaşladı neler oldu
esmaefe tugbaninpenceresi yok aksine gelişimi önde gidiyordu bi sorun olmadı bence korkmayın ben korkmuştum ama tabi yinede kontrollerini aksatmayın.
tugbaninpenceresi @Seda_123 ben de öyle duymuştum ama bu bizim elimizde mi neye göre geç neye göre erken kapanıyor
Emehtapk Benim bebeğim de 5,5 aylık takip edelim dediler baş çevresi 42,5 , çok az kalmış kapanmasına biraz beni de korkuttular
tugbaninpenceresi @Emehtapk ayyyneennn bizim de 42,5 baş çevresi, çok üzgünüm, internetten bakim dedim daha da kötü oldum yok wrken kapanan bıngıldak için ameliyat filan gerekiyormuş offf çok üzgünüm
Omerligunler tugbaninpenceresi benim oğlumun da 2 aylıkken küçülmeye başladı şuan 7 aylık olacak çok az açık kapanmak üzere 43.5 baş ölçüsü genel gelişimi çok iyi aktivite olarak ta iyi dr u sorun olmadığını söylüyor baş çevresi büyüdükçe problem olmaz dedi problem görsem nörolojiye sevk ederim zaten dedi
tugbaninpenceresi @Omerligunler içime su serptiniz, çok kafaya taktım, bi de çoğu kişi aaa çok erkeeen deyince daha da üzülüyorum, doktorumuz kafa çevresini takip edicez dedi ama sorun yok teorideki gibi olmuyor herşey illa bütün bebeklerin 1 yaşında kapanmıyor dedi
Omerligunler tugbaninpenceresi aynen öyle zaten bisey olsa belli olur içinizi ferah tutun bebek belli eder ALLAH korusun kızımın 1 yaşında kapandı oğlum un böyle oldu her bebek gelişimi farklı oluyor oğlum gelişim olarak ta önde giden bir bebek 36.5 kafa ölçüsü ile doğdu büyüme oranıda normal olduğu sürece sıkıntı yoktur Allah in izni ile 🤗
Eymeniim tugbaninpenceresi benim bebeğimin erken kapandı 4.ayda çocuk nöroloji ye götürdük olabilir ne olacak kapanabilir dedi çünkü on bingildak harici beyin içinde suturlar varmış onlar kafanın büyümesine imkan sağlıyor önemli olan baş çevresi büyümesi dedi beyin mr çekildik ben d vitaminini bıraktım ama bırakma diğer kemikleri için gerekli dedi (yinede kulanmiyorum artık ama )
Omerligunler Eymeniim kapandıktan sonra kafa ölçüsü nasıl ilerledi mesela 7 aylık ölçümü nasıldı oglunuzun kafa ölçüsü şimdi 7 aylık oldu da ondan merak ettim
tugbaninpenceresi @Eymeniim yaaaa nöroloji doktoru öyle mi dedi ohh çok şükür demekki korkacak birşey yok, ben de d vit bıraktım ve aynen sizin gibi doktor bana da 3 damla şeklinde devam et dedi ama doktordan gizli bıraktım iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum 🥺
Eymeniim tugbaninpenceresi valla sağlık ocağında ki doktor bana kullanma d vit kemiklesme yapar dedi yani az açık olan bingildagi daha çabuk kapatir demişti çocuk nöroloji kullan diğer kemikler için gerekli dedi ama eskiden d vit mi varmış biz nasıl büyüdük sanki arada güneşe çıkar hem temiz hava alır miss
tugbaninpenceresi @Omerligunler çok teşekkür ederim tecrübeleriniz rahatlattı, eşim de aynısını söyledi, anormal bişey olsa görünürde de fark edilirdi diyo, Allah’a çok şükür öyle bir durum yok 🙏
TheLatte tugbaninpenceresi 6 aylık bu ay gittiğimde kapanmıs dedi baş cevreside 43 cm. Doktor gelişimi normal korkma dedi bana ama içim içimi yedi siz gibi cok arastırdım
tugbaninpenceresi @TheLatte demekki erken kapanan varmış bizden başka, geneli geç kapandığı için ben de panik yaptım
TheLatte tugbaninpenceresi bize 2 yada 3.ayında kapanmaya baslamıs demişlerdi 6.ayında tamamen kapanmıs. İnsallah bas cevreleri buyurde sıkıntı olmaz 🤲
BusbusveHashas tugbaninpenceresi merhaba oğlumun 4 aylık kapandı. Şuan sizin durumunuz nasıl acaba sonra bir sorun oldu mu? 😌