sumeyyebu dün burdan birine yazmıştım aynı ayda olduğunuz için kopyala yapıştır yapıyorum. Günde 10 kere baştan yazılmıyor uzun mesele bu 🤭🙃
herkes kendi kafasından yoğurtla başlıyor ama doktorum yoğurt bebeklerde kabızlık yapar, en son yoğurda geçiş yapılır dedi.
1.hafta sebze
patates, kabak, havuç ya buharda haşlıcaksın yada suyunu içme suyu ve az koy haşlamdığında suyuda kullan dökülmesin. Haşladıktan sonra iyice ezeceksin pıding gibi olacak ama hafif bütürlüsü, bunu öğlen iki gün yedireceksin. Pişik, deride kızarma veya döküntü var mı takip edeceksin. Püreden sonra süt emziriyosun doymaz çünkü püreyle.
bu püre bitince alerji belirtisi yoksa üçüncü gün atıyorum bal kabağı al, aynı şekilde haşla, ez, püre yap iki gün yesin. Alerji takibini yine yap… bu yediklerinde aletji yapmadıysa sonraki deneyeceğin yiyeceği bunların içine katarak hepsini bir arada yapıp yedirebiliyorsun çünkü bunlar alerji yapmadı biliyosun.
2.hafta meyve
sebzelerden alerji yapanları eledik, onları başk haftalarda yeniden denicez. Alerji yapmayanlardan öğlen püre hazırlıayıp yediriyosun. Arkasından sütünü içti, ara öğün saatinde elma ve armut yarımşar soyup cam rendede çekip yediriyosun ve ertesi gün aynı meyveyi bir daha deniyosun. Bu hafta sebze+meyve devam ediyosun.
3.hafta lahvaltı
tam buğday unu, yulaf unu ve irmik al hepsi organik olsun. Sabah bir tatlı kaşığı un, peynir altı suyu, çeyrek yumurta sarısı ile bulamaç yap yedir, yukarda yazmayı unuttum yemeklerine bir çay kaşığı bir gün tereyağ bir gün zeytinyağ da ekliyosun ki kabız olmasın.
Sabah bulamaçı yedi, ardındn süt emzir, öğlen püresini yedi, ara öğünde de meyvesini yicek. Kahvaltı da yumurtayı çeyrekle başla, hergğn arttır sonunda tam yumurta sarısını bitirsin. İyi pişmiş olacak ve 1 yaşa kadar beyazı kesinlikle yasak. Kahvaltı bulamaçını lor peyniri, pekmez vs çeşitlendirebilirsin. Bir ayın sonunda üç öğünü ve ara öğün olarak da meyvesini yiyor olacak. Portakal, mandalina, bal, şeker, tuz, domates, salça, inek sütü 1 yaşa kadar kesinlikle yasak. Ve suyunu sık sık veriyosun ki içi yanmasın, kabız olmasın. Ve lor peynirini, ğeynir altı suyunu vs hepsini kendin evde yapıyosun. Ve kahvaltı haftasında yoğurda da başlıyosun.