Bebeğine Lavin ismini koyanlar ve ya koymak isteyen var mı burada? Momda da açtım ama orda bişey bulamadım.
İsim konusunda hoşuma gidiyorsa anlamı ne olursa olsun fark etmez diyenlerden idim. Yani bi anlam yüklemiyordum önceleri. Çünkü mesela benim ismimin manasıyla benim bi alakam yok. Pek hayatıma dokunuşu olmamış.
Gelelim konumuza. Hep istiyordum bi kızım olursa ismini Lavin koyacağım. Ama geçen birisi bana o ismin anlamının çok kötü olduğunu bilmem ne abuk subuk konuştu. Pek konuşanlara da kulak vermiyorum ama ismin anlamını önceden de okumuştum. Hatta bir kaç tane anlamı var.
4 anlamı çıktı karşıma her şeyin üzerinde olan, ay gibi", ikinci anlam “çığ heyelan”, üçüncü anlam “temiz, saf, berrak olan” ve dördüncü anlam da "güzel kokulu kişi. Ama niye insanlar hep çığ heyelan olan anlamına bakıyor ona göre yorum yapıyor anlamadım. Yani aslında anlamına bakarsak güzel anlamı varmış.
Bu ismi düşünenler ve ya koyanlar mesela size de ay anlamı kötü hayatını etkiler gibi laflar ettilermi? Hamileyim ya şimdi hormonlardan baya taktım galiba 😄