Merhaba birinci sınıfa giden bir kızım var. Öğretmenimiz her gün 20 sayfayı geçik ödev veriyor, okumaya yapmaya zamanımız kalmıyor. Hafta sonunu söylemiyorum zaten 40 sayfa ya yakın ödevimiz oluyor, ne etkinlik yapmaya ne kendimize vakit ayırmaya zamanımız kalmıyor. 5 aylık hamileyim eşim destek olmasına rağmen çok fazla bunaldım artık. Kızım zaten derslerden de soğumuş durumda, oyun oynamaya kendine zaman ayırmaya vakti yok. Evet zor olacağını biliyorduk ama bu kadarı fazla. Her toplantıda öğretmene söyleniyor ödevlerin çokluğu ama 2 gün 10 sayfaya indiriyor daha sonra aynı. Mesela dün 30 sayfa ödev vardı. Öğretmenimiz kendisinin hırslı olduğunu söylüyor hemen okumayı sökmelerini normal ders işlemeyi istediğini söylüyor. Ama bu durum bizi yıprattı artık. Eksik gönderiyordum bir iki sayfa. Bu gün eksik ödev diye yazmış kitabına. Başlık atmaya unutmuş kızım metin yazarken. Bende uyku saati geldiği için bütün sayfayı sildirmemiştim. Bu gün bütün metni silip öyle göndermiş yeniden yapalım diye. Herkesin eğitim anlayışı farklıdır, ama bu tutum artık üzmeye ve yıpratmaya başladı beni. Konuşsam bir şeylerin değişceğini düşünmüyorum. Sadece yarın okumaya ağırlık veremediğimizi o yüzden ödevlerini bazen eksik yapıcağımızı dile getiricem. Çünkü ben ödev harici çalıştıramıyorum vaktimiz kalmıyor. Normal mi bu durum. Dertleşip konusmak istiyorum.