sekerszkahve -Seyma- ayyy kızımda aynı böyle Allah sağlık versin hepimizin yavrusuna ama deliriyorum artık
uykusuzzanneee sekerszkahve Amin amin orası öyle tabi canları sağolsun ama insanda bir yerden sonra tahammül edemiyor
hayalperest2310 uykusuzzanneee aynn kendi bırakınca daha kolay oldu ikimize de hiç aramadı da emzirmek istedim kapattı istemedi
Uraztos uykusuzzanneee evet çok güzel sarılması durup durup beni öpüyor kokluyor ama bunları da ağlayarak yapıyor sinirlerim bozuluyor 😂😂 ona şarkı söylesem bile ağlıyor sürekli ağlıyor hüngür hüngür ağlıyor yıldım artık 😂😂
uykusuzzanneee 1symaysuf Evet yenidoğan döneminden en zorlandığım şey neye ağladığını anlamamaktı , şuan şükür ki derdini anlayabiliyor çat pat en azından çoğunu anlıyorum 😂 küçük bir canavar oldu inatlaşma konusunda çok zorlanıyorum yalan değil . Canları sağolsun tabii napalım büyüyecekler böyle böyle
Good_mother uykusuzzanneee oğlum 32 aylık. Geriye dönüp baktığımda ennnn çok zorlandığım aylardan biri. Allah kolaylık versin. Sabır. Bitiyor.o günleri düşünün. Zor bir ay ev işi filan yormayın kendinizi
uykusuzzanneee Good_mother evet bende şu ana kadar yaşadığım en zor dönem olarak görüyorum bu dönemi. Üstelik 10 günlükken gazı başlayıp 10. Aya kadar devam etmiş bir oğlum olmasına rağmen. Geçecek inşallah bende her gün kendime bunu söyleyip motive olmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim ☺️
Nika uykusuzzanneee 3 gün vermedim geceleri alıştı hiç meme istemiyo gece. Gündüz yine istiyo baş başa olursak kalabalıkta aklına gelmiyo pek. Önemli olan çok ağlasa da vermemek desteksiz uyutmak. Bunun için uyku saatletini bilmesi gerekiyo öncelikle. Yattığı saatler belliyse direk gece kesin ağlasa da vermeyin yoksa bi sonraki uyanmada daha çok inat ediyo vereceksiniz umuduyla
Araldoram uykusuzzanneee memeyi bıraktık . Gece beslenmesini 9 aylıkken sonlandırdık su içmek için uyanıyordu onu da ortadan kaldırdık . Doktorumuz aslında oluşan olumsuz herşeyi dişe bağlıyor .Oğlum çok erkem diş çıkardı . Şuan 18 adet incisi var.Rutin ay kontrolüne gittiğinizde en arkadaki kök dişlerini şişmiş bunlar çok zaman alır ve ağrısı çok olur dedi . Bir umut çıkmasını bekliyorum 🤗
Nika Adeniminannesi ben ilk denememde hep memede uyutmay yerine başka bi destekli uyutma şekli olan kucağımda sallayarak uyuttum 2 hafta. Boşu boşuna işkence çektik çünkü ne uyanması azaldı ne ağlaması. Uyku saatlerini biliyosa ve her gün aynı saatlerde uyuyosa direk gece beslenmesini kesin ve desteksiz uyutmaya çalışın. Ben gece yatmadan önce dişlerimizi fırçalayalım pijama giyelim şimdi yatak odasına gidip kitabımızı okuyalım gibi rutinler oluşturdum. İlk başta izin verdiği kadar sevdim öptüm ninni söyledim ama uyutmaya odaklamadım görevim sadece onu sakinleştirmekti. İlk 3 gün meme istedi hep. Bazen çok kötü ağladı hiç dokunmamı bile istemedi ona ben de sadece yattım yanında sakinleşmesini bekledim. Bu noktada vazgeçmemek çok önemli çünkü böyle bi yerde vazgeçerseniz bir sonraki uyanmasında çok daha kötü krize girecek. Gündüz emzireceğim zaman da oturarak emzirdim hep yatmadım yani yatmayla memeyi bağdaştırmaması gerekiyo artık. 4. Gün uyansa da kendi kendine geri uyudu hep. Sizin sorunuz varsa yardımcı olabilirim
Adeniminannesi Nika bugün başladım memeden kesmeye , zor bir geceydi yeni uyuttum şimdi çok ağladı çok üzüldüm ama emzirmedim , ayağımda sallıyorum ve sürekli kalkıyor uyanıyor çok sinirlerim bozuldu sürekli ağlıyor 🙏🏻🥹
Nika Adeniminannesi ayağınızda sallamaya devam ederseniz uyanması azalmicak ama. Ben 2 hafta memeden kessem de geceleri hep kucağımda uyuttum ve bu da başka bi destek olduğu için 2 hafta boşuna debelendik yine aynı şekilde uyanıp ağlamaya devam etti yorgunluğumuza ağlamalara değmedi. Öncelikler uyku saatlerini bilmesi gerekiyo yani mesela akşam 8 olunca uykusu geliyo mu. Öyle bi saatiniz yoksa ve bi gün akşam 8 bi gün gece 12de uyuyosa önce uyku saatlerinde odaya gidip yine eskiden nasıl uyutuyosanız o şekilde uyuyun. Yani sadece uyku saatlerini öğrensin uyumasa da odadan çıkmayın ışığı açmayın uyutmaya devam edin. Bir hafta bunu yaptıktan sonra ve artık aynı saatlerde uykusu gelmeye başladığında gece beslenmesini keserseniz daha iyi olur. Benimki zaten alışkındı aynı saatlerde uykuya gitmeye. Ona rutin oluşturdum hadi şimdi dandini yapıcaz diyorum pijama giydiriyorum dişlerimizi fırçalıyoruz yatak odasına gidip kitap okuyoruz beraber ışığı kapatıp yatıyoruz. Ben de yanına yatıyotum ve onun hareketlerine göre sadece onu sakinleştirmeye çalışıyorum uyutmaya değil. Eğer ilgilendiğimde daha çok ağlamaya başlıyosa mesela hiç ilgilenmiyorum ben uyuyorum diyorum onun krizi geçiyo bi süre sonra. Gibi gibi biraz uzun oldu ama dikkat etmek gereken şeyler var çocuklar bi kaçış noktası bulduğunda hem krizi daha çok artıyo hem bi şey öğrenmemiş oluyo
Nika Adeniminannesi kendinizi yanlış bi şey yapıyomuş gibi hissetmeyin lütfen biz çok çok rahatladık hem beslenmesi de düzeldi. kendi kendine uyumasını da öğrenmesi gerekiyo bi noktadan sonra bu da kendi kendine olmuyo. Tavsiyem hiçbir destek vermeyin uyuturken yine söylüyorum çünkü 2 hafta boşu boşuna ağlatmışım diye üzüldüm ben sonradan🫠