Alyamoms1 boncuklar ve bileklik ipleri götürüp çocuklara dizdirip bağlayabilirsiniz. Saksıya tohum ektirebilirsiniz, bunun için masaya serilecek gazete, toprak, saksı ve tohum lazım. Kum boyama için her çocuğa kum boyama resimleri götürebilirsiniz, orada öğretmenlerin eşliğinde kum resmi yaptırırsınız. Ben kendim keçeden prens ve prenses taçları hazırladım, sıcak silikon götürdüm, çocuklar istediği süslerle süslediler ben yapıştırdım. Kendi çocuklarımdan deneyimlediğim kadarıyla ben de dahil bütün veliler bunların yanında ek olarak ikramlık kurabiye, cupcake falan götürüyor. Gitmeden evvel resepsiyondaki danışmana sormuştum neler yapılabilir diye, bir velinin küçük waffle makinesi varmış, hamurunu hazırlayıp getirmiş çocuklarla beraber waffle yapmışlar, üstüne çocuklar istedikleri meyveleri koymuşlar. Çoraptan kukla yaptıran bir veli olmuş (bunun için de sıcak silikon lazım), başka bir veli buzdolabı magnetleri hazırlamış kendisi evde kalıba dökerek, onları sınıfta çocuklara boyatmış. Bunlar olmak zorunda da değil aslında, hikaye kitabı getirip canlandırarak anlatabilirsiniz. Mesela bir sürü hayvan karakterin olduğu kitap seçip, atıyorum içinde fil, zürafa, kedi falan varsa onları kağıda bastırıp maske gibi çocuklara verebilirsiniz