Felicita Poly-ana Katılıyorum tek başına bu kada rmuntazam yapması imkansız. Beraber yapıyor olabilirsiniz ama tek yapması imkansız. Anaokulunda bile bu kadar muntazam etkinlikler yapılamıyor malesef..
-Yenianne-- Felicita çocuğunuza söyleyerek yaptırırsanız çokta güzel yapar ve biz doğduğundan bu yana hep bu şekilde aktivite yaparız çocuk gelişim uzmanıyım. Çocukla ne kadar zaman geçirirseniz okadar çok meyvesini toplarsınız.
aras4823 -Yenianne-- kadın yapamaz demiyor zaten yardım ile yapar diyor ne kadarını sizin hazırladığınızı nerden bilsin 27 aylık bir çocuk için bunlar aşırı iyi yani tek çocuğun yapabileceği bir iş değil yapıştırıcı kullanması silikon tabanca kullanması okadarda kolay değil o yaş grubu için siz herhalde etrafınızdaki insanlar sizi övsün diye çocuğunuzu çok boğuyorsunuz etkinliğe diye düşünüyorum açıkcası zaten ileride hep okul ders etkinlik bunları hepsini görücekler önemli olan bu yaş grubu çocuğunun yaşayarak görerek öğrenmesi doğaya çıkması parklarda oynaması ormana gitmesi bi sahile gidip kuma denize dokunması ağaça böceğe dokunması evdeki bi kaç temel işlerde yardıma atılması yeterli siz çocuğunuzu değil bence burda kendinizi gösteriyorsunuz bende okul öncesi öğretmeniyim o yaptığınız etkinliklerin hiç birini muntazam bir şekilde öğrencilerin yaptığını görmedim anca yardımla olabilecek etkinlikler heleki o yaş grubu için neyse saygılar
-Yenianne-- Fyzn benim kızımda hiperaktif bir çocuk o sizin değil siz onun ebeveynisiniz alışmış demek çok yanlış onun yerine ne yapabilirim demelisiniz
Fyzn -Yenianne-- yardımcı olun bana nasıl uzaklaştırabilirm neler yapabilirim siznkide hiperaktif benimki gibi
NesAryzey -Yenianne-- çok haklısnız benim kızımda 30 aylık tv vs. Asla izletmedim olabildiğince ekrandan uzak tuttum çok hiperaktif bide hep etkinlik tarzında ilerliyoruz insanız yoruluyoruz etkinlik yapmaya fırsat bulamasak bile onu hep hayatıma dahil etmeye çalışıyorum kızım bulaşığı yerleştirelim derim eline bez veririm sen odanı masanı sil derim çokta sever görevlendirilmeyi ben evde ne yapsam aynısını yapar oldu ekrandan uzak kaldı diye gözlem yeteneği o kadar yüksek ki iyi ki diyorum açtırmıyorum her gün yeni bir şey farkediyorum onda ve bu beni çok mutlu ediyor başka türlüsü bende vicdan azabı olurdu
Unicorn67 -Yenianne-- TV telefon hiç izlemedi şuana kadar ama odaklanma problemi var sanıyorum çünkü kendi kendine çok nadir oynuyor ve ben oynasam bile h3men sıkılıp kalkıyor oyuncak sevmiyor
-Yenianne-- Unicorn67 genellikle 16 aylıkken öyle olabiliyor daha çok sevdiği alanlarda aktivite yapın biraz odaklanacağı şeylere yönlenmesini sağlarsanız 1 2 ay sonra daha çok zaman geçirecek emin olun
mrsfly -Yenianne-- benimki 14 aylık deli dana gibi koşturuyor evin içinde arada oturur biraz kitap bakar ama aktivite yi henüz tam anlamıyor geçen bir leğene topları doldurdum eline kepçe verdim topları içinden cıkarsın diye suyu içmeye kalktı 😂 başka etkinlikleride denemek istiyorum ama şu an herşeyi ağzına aldığı için biraz korkuyorum.
-Yenianne-- mrsfly parmak boyası oyun hamuru topları renk renk ayırma köpük içine attığınız materyalleri bulma kinetik kum ince külotlu çorabın kesin içine oyuncaklarını koyun mesela onları tek tek çıkarsın at olur inek olur makarnaları şişe içine koyma odaklanmayı arttırır şehriyeyi dökün bir kaba eline bir kaşık verin onu başka bir kaba aktarsın mesela
eso98 -Yenianne-- bu aktiviteler kaçıncı aydan sonra yapılabiliyor. Benim bebeğim 6 aylık pek birşey yapamıyoruz bizim için de öneride bulunabilir misiniz acaba
-Yenianne-- Fyzn televizyon bozuldu demekle başlayın ve yanında kesinlikle televizyon açmayın alışsın onun yerine bol bol aktivite yapın gerekirse alışasaya kadar temizlik vs yapmayın bakın önemli olan bebeğiniz ve siz de ona yardımcı olun malesef daha yeni arkadaşımın çocuğu dil gelişim motorunun çok yavaş olduğunu odaklanmasının çok zayıf olduğunu doktordan öğrendiler ve sebebi televizyon sakın ihmal etmeyin
Anneko Fyzn kızım şuan 3 yasında 22. Aya kadar evimizde televizyon yoktu saçma sapan bir yere tayin olduk imkanlar sıfır şöyle ki park bile yok doğru düzgün o nedenle kısıtlı TV izlemeye başladı sonrasında olay kontrolden çıktı 3 aydır sürekli izliyordu 15 gün önce aniden şak diye televizyonu kapattım o uyanıkken asla TV açmıyorum çünkü bozuldu dedim sinyal vericiyi çıkarttim TV istedikçe açtım bak annem ekran bozuldu dedim. Hırçın agresif kendi basina oynamayan çocuk gitti evet ilk 3 gün çok zordu ama sonrasında normale döndü. Sürekli benimle birlikte her şeyi birlikte yapıyoruz. Ev işi yemek ne olursa yemin ederim çok fark etti her şey kesinlikle geç kalmadan bırakın çocuklar her şeye çok çabuk alışıyor. İlk birkaç gün hiçbir şey yapmadan onunla oynadım vakit geçsin diye dışarı çıktık zamanla alıştı. Biraz sabır ve kararlı olursanız her şey oluyor inanın
fzmem mrsfly -Yenianne-- etkinliklere nereden ulaşabiliriz Instagram sayfanızı söyleyebilir misiniz rica etsem
cansu000 Kinetik kum, kule, şarkılar, legolar, kitaplar, ev isleri(beraber yapıyoruz) geciyor ama ben aksam ose gidiyorum babaanne geliyor akşam 5′de
-Yenianne-- eso98 bol bol kitap doğa gezileri yaptığınız herşeyi detaylı anlatın dil gelişimi için duyusal aktiviteler kartlar çamaşır sepeti nin içine toplar şöniller çıngıraklar halkalar yani vestibüler duyusunu harekete geçirecek aktiviteler çok iyi oluyor oklavayı iki taraflı bir yere geçirin üzerine iplerle balonları asın bebeğinizi karşısına oturtup yakalamasını sağlayın bu da el göz koordinasyonu uzanma, yakalama, yakalama gibi manipülatif becerilerini geliştirir. Kukla tiyatrosu yapabilirsiniz bunun gibi
ebrudefne06 Hilallhicrann bebegim 16 aylik en guzel aktivite ev islerine dahil etmek. Bulaşık makinasi bosaltmaya bayiliyor camasirlari birlikte atar birlikte asariz ben yemek yaparken ogrenme kulesiyle tezgahta cesirli seylerle aktarma oyunu oynar. Ben etrafi silerken de o da siler vs. Cogu zamanim ev isi yapmakla gectigi icin kizim da bu şekilde etkinlik yapiyor :) Bunlarin disinda kovalama dans etmek tarzinda hareketli faaliyetlerimiz var kitaplarla arasi cok iyiyfi ancak epeydir sadece kitapligindan çıkarıp yere atma derdinde. Toplarla legolarla oynamaya bayilir aksam babasiyla bol bol oynar. Ekran hayatimizda yok acsam bile izlemez oyle alismadigi icin Tabiki her anne gibi yetememe hissiyati geliyor zaman zaman. Ama herseye yetismeye calismak da cok zorluyor
AnnaGloria Oğlum 18 aylık oyun hamuru boyama tutmalı ahşap yapboz boncuk dizme oyuncağı bloklar la da hergün oynarız poşet çay ile etkinlik yaparız ara sıra çırtlı etkinlik kitabi vakit geçiririz üfleme etkinlikleri tüy uçurma flüt calma peçete üfleme gibi muz soyma 😂 ıslanmış peceteye hayvanlarını sarıyorum hayvan kurtarmaca oyunu oynuyoruz Saklambaç yakalama top vs oyunları babasıyla oynuyor işin eğlenceli kısmı babasına ait 😂