yusufun__annesi İyi akşamlar kızlar oğlumu yeni kaydettirdim anaokuluna aylık 1800 katkı payı istediler vermeyince çocuğun kaydı siliniyormuş 250 aidat ücreti 1500 kırtasiye mazemesi birde yapılan etkinlik gezilere para isteniyormuş her okul böylemi bukadar para istemeleri normalmi
Kuzularinanasi yusufun__annesi normal tabiki ekstra bi suru sey yapiliyor gezi tiyatro fln bunlari tabiki ucreti istenir.kirtasiye parasi da donemlik oluyr genelde her ay olan bisey dgl.gayet normal ve makul butun okullarda boyledir
sek_kahve yusufun__annesi elbette normal, özel anaokulları 16bin liradan başlıyor. Devletin ki çok çok daha ucuz
ygtzynp yusufun__annesi bizden yıllık toplam 5600 istediler anaokulu olduğu için zorunluymuş ödemek kırtasiye malzemelerini kendimiz aldık
simseklivekalpli yusufun__annesi evet her okul böyle. Yarım gün devlet anaokulu 1235 tl aylık ücret, etkinlikler 150 tl. Kırtasiye aldık kendimiz o da temizlik malzemeleri ile 2bin civarı tutmuştur.
yasminspars yusufun__annesi ay herkesin yazdığı şeye bak devlet okul hizmetini hiç bir şekilde ücret karşılığında yapmıyor normal ne demek katkı payı nedir ya o zaman adam gibi eğitim ücreti diye yazsınlar var mı öyle şey katkıymış şikayet ederdim kesinlikle ben
yusufun__annesi yasminspars bende onu anlamıyorum devletse bu para neyin nesi devlet zaten karşılaması gerekmiyormu
Deletedmom_215 yasminspars abla falan tutuyorlar. Devlet onları karşılamıyor. Kırtasiye ücretinide doğal olarak velilerin ödemesi gerekiyor sonuç olarak o materyalleri kişinin kendi çocuğu kullanacak.
Melek5757 yusufun__annesi 3,5 yaş iyi almışlar valla benim oğlum Ocak 23 de 5 yası biticek seneden dolayı almadılar daha doğrusu en başta kayıt yaptırdık sonradan sınıf olusturamıyoruz diyip iptal edildi
yasminspars Deletedmom_215 o zaman katkı adı altında alınmasın para ki zaten kırtasiye ücretini anlayabilirim ama katkı ? O zaman şunun için alıyoruz desinler karkı falan yapmadına gerek yok kimsenin herkese parasını devlet veriyor
maygirl yusufun__annesi 1800 cok bi para değil.dönem boyu orda etkinlik yapilacak.temizlik malzemeleri kullanilacak sabun,deterjan pecete vs gderleri olacak…oladar cocouğun bu giderleri günlük nerden karşılanacak ki.1800 cok cok makul.
Tanemmm maygirl Gece 12lere kadar eşek gibi çalışıp nerdeyse havaya bile ödediğimiz normalin 10 katı vergilerimizle karşılanabilir mesela.Normal ülkelerde böyle olur.
ayazaras34 Biz 6250 ödüyoruz devlet anaokuluna. Ekstra olan herşey ücretli, tiyatro, gezi vs.. Ayrıca tüm kırtasiye masraflarını kendimiz aldık liste verdiler. 3000 küsür tuttu.
Aptalllarsizi yusufun__annesi nasıl ya ne saçma ben belki seneye 2 oğlumu aynı anda gönderecek durumum yetmezse kaydı silinecek mi şikayet edin
Mrv_cnl yusufun__annesi 2000& kırtasiye ücreti verdik, her ay 750₺ aidat isteniyor. Gaziler etkinlikler ekstra oluyor elbette ki paralı