Egetugce09 6. Aydan 7. Aya kadar sadece tadımlık oluyor. 3 gün kuralı ile meyve olarak elma,armut- sebze olarak havuç,balkabağı ve patates ile başlayacaksınız. En sonunda da yoğurt deneticeksiniz. 2 çay kaşığı,4 çay kaşığı ve 6 çay kaşığı olarak arttırabilirsiniz 6. Ay sadece tadımlık ve ek gıda alıştırma sürecidir doyumluk değil. 7. Ayda meyveye muz ve avokado ekleyebilirsiniz muzu kabızlık yaptığı için 7. Ayda ver demişti bzm doktorumuz. Sebze olarak ise brokoli ekleyebilirsiniz ve en önemlisi artık kombin yapabilirsiniz. Mesela havuç ve balkabağı ya da başka 2 li ve ya 3 lü ama en fazla 3 olsun. Sebze meyve karışımı yapabilirsiniz mesela elma ve havuç güzel oluyor. 7. Ay da pütürünü biraz arttırabilirsiniz yani 6. Ay gibi iyice tamamen ezmenize gerek yok alışması için iyi olur. Ayrıca sebze pürelerinin içine soğan,sarımsak,pirinç,dereotu ve ya maydonoz da ekleyebilirsiniz güzel tat veriyor hepsini bir arada buharda pişirebilirsiniz. Yoğurdun içine meyveleri ekleyerek yoğurtlu meyve olarakta verebilirsiniz ya da 2 li 3 lü meyveleri karıştırırak. Hala yeni deneyeceğiniz gıda için 3 gün kuralı yapmak önemlidir. Yumurta sarısına başlayabilirsiniz 7. Ayda ama doktorumuz hala bizim tam bir kahvaltı olarak dememişti 8. Ayda tam bir kahvaltıya geçicez demişti. Yumurta sarısını haşlayıp ezebilirsiniz. Tahıl olarak yulaf unu,irmik,pirinç unlarını kullanmaya başlayabilirsiniz. Mesela irmiş pişirip içine armut muz yapıyordum ben ve ya siz hangi meyve/meyveleri isterseniz kavanoz maması gibi oluyor meyveleri bazen böyle de veriyordum ben. Muhallebi yapabilirsiniz kıvamları açmak için anne sütü/mama kullanabilirsiniz. Uyacak gıdalar çk az pekmez katabilirsiniz. 7. Ayda peynir de verebilirsiniz lor ya da labne ayrıca peynir altı suyunu da kullanın kıvam açmada fln faydalıdır. 8. Aydan itibaren tam bir kahvaltıya geçebilirsiniz. Bu ne demek oluyor bulamaç yapmayacaksınız yumurta sarısını haşlayıp elinize bölerek vereceksiniz başta küçük küçük sonra büyültebilirsiniz. 7. Ayda fln yarım yumurta bitiriyorsa tamamını artık bitirebilir. Yanında peynir verebilirsiniz ekmek olur 8. Ayda ekmekte verebilirsiniz. Zeytin ezmesi olabilir derken bir kahvaltı menüsü oluşmuş olur. Pütürü artık bu ayda biraz daha arttırmanızda fayda var asla blendır kullanmayın artık bizim doktorumuz hiç kullanma dedi 6. Ayda bile çatalla ez dedi ama ben korktuğum için 8. Aya kadar kullandım sonra bıraktım. 8. Ayda artık çoğu şeyi yiyebilir baklagiller hariç. Ceviz,fındık,badem kullanabilirsiniz toz haline getirip uyacak gıdalara dökersiniz. Kimyon,tarçın,nane gibi baharatlar kullanabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzelere geçebilirsiniz ıspanak gibi. Ama unutmayın 3 gün kuralı yine de yapmaya devam. Tuz,şeker,bal,süt,fıstık hala yok baklagiller gaz yapar o yüzden yok onun dışında artık yer çoğu şeyi. Bebe bisküvisi yapabilirsiniz 7. Ayda da olur kahvaltıya fln güzel oluyor, ekmek 8. Ay. Bu şekilde devam ediceksiniz ama tabi hala ana öğün besin anne sütü ve ya devam sütüdür. Başta günde 1 öğünle başlarsınız 6. Ayda yani sonra 2 ye sonra 3 e çıkar derken zamanla sizde alışır kafanız karışmaz ve artık rahatça bir şeyler yapıp verebilirsiniz. Ben çok karamsardım çok kastım yapamıyorum yapamicam beslenemicek cocuk diye ama zamanla oturdu her şey o yüzden size de uzun uzun açıklama yapmak istedim anladığım için. Sağlıklı günler dilerim🙏🏻