melisakanko1 bizimki 3 aylık oldu gerçekten de neredeyse kalmadı ben de biraz tedirgin olup çok yıkama yapmışım bu sefer de grip gibi sürekli burnu dolmaya başladı azalt dedi doktor bu sefer de sümükten tıkanıyordu çünkü, 2 3 gündür de onu azalttım burun dolma hızı düzeldi sabahtan akşama kadar nefes alamaz hale gelmeye başlamıştı doluluktan sabah akşam yıkadığım için. Elbet geçecek yukarda yazdığınızı da okudum bu benim 2.bebeğim ilkinde doğru düzgün sütüm olmadı mamayla büyüdü 6.ayda etmeyi tamamen bıraktı (zaten depremden ötürü de hiç sütüm kalmamıştı). Ama sağlıklı bir kız yani dönemsel olarak sütünüz azalabilir sonra tamamen bitecek diye bir kaide yok yine artar. Ayrıca da sınırın altında olmadığı müddetçe kilosuna da takılmayın ben şöyle düşünüp kendimi rahatlatıyorum küçükken ben de hastalıklı kadar zayıfmışım şimdi dombiş oldum onlar da hayatlarının bir evresinde illa ki kilo alacaklar yani kilosuna doktor normal diyorsa alt sınırda, ortalamada veya üst sınırda ne fark eder. Bir de diyorlar ya sütünüze güvenin siz bebeğinizi doyuracak potansiyele sahipsiniz diye şimdiki bebeğimde bunu telkin ediyorum kendime sürekli kucağımda sürekli memede aç hissettiğim zaman. Çünkü diyorum ki o çektiğinde mutlaka geliyordur o yüzden mutlaka doyacak bir noktada ve emdikçe de artacak inşallah. Ben de çok pimpirikliyim ne yazık ki kızım 40 çıkmadan 2 defa hastanede yattı, oğlum da sarılıktan yattı. Zaten hastaneden korktum, kızımda sütüm olmadı oğlumda da olmaz diye korktum ve üstüne sarılık olması da tuzu biberi oldu ama kendimi bu şekilde sakinleştirmeyi öğrendim bunlar sizde de işe yarar umarım mutlaka deneyin. Sütüme güvenmeye çalışıyorum ilk günler çok zordu 1 2 kere de olsa mama veriyordum ama 2 haftadır vermiyorum iyice alıştım kilosu da alt sınırda gidiyor ama önemli değil normal değerler içerisinde. Doktor iyi dedikçe sütüm yetiyor diyorum. (Ebebekten mamsel içeriği en iyi o, bide mamillac kullanıyorum tabi) Bu arada bana da normal değil bu diye baskı kurulduğu için götürdüm insan kendini güç bela sakinleştirirken biri normal değil deyince sakinleştiremiyor… şuanda uyurken bazen bi zorlanıyor sonra kendi topluyor bazen de horlar gibi ses çıkıyor ama mesela şuan hiç sessiz uyuyor tam olarak 3 ay 5 günlük