Ezgiysf Kızlar ben blw ile başladım ek gıdaya fakat hep oynuyor verdiğim yiyeceklerle ağzına çok götürmüyor .Elini tutup ağzına götürüyorum öğretiyorum ama pek istekli değil sanki 🤷♀️Sizin bebişler ne zaman öğrendi kendi kendine yemeyi?
Silvermom Ezgiysf normal diye biliyorum 1 ay bile oynayabilir. Siz hep göstermeye devam edin. Bende hem blw hem kaşık gitmeye çalışıyorum. Sebzeleri pişirdiğimde ağzına götürmüyor çiğ olanları götürüyor 🤦♀️ Ama BLW ye göre 9. Aya kadar tadım yapması bekleniyor yani sürekli oynayacak bi lokma yerse yiyecek. O yüzden yavaş yavaş olacaktır merak etmeyin ☺️
Neset Ezgiysf 7. Ayından beri kendi yiyor ben onunla beraber yiyordum ham ham yaparak oda öyle başladı. Yani kendi istedi bende izin verdim. Sonra zor oluyo oyun yapıyo filan ama illa ağzına götürüp yiyordu. Şimdi daha sakin yiyo ama kaşık çatal kullanmak istiyor o sıkıntılı 😂 döke saça bi hal oluyo ağzına götürene kadar kaşıkta bişey kalmıyo yalıyo sadece 🤣 kendin yedirirsen kilo alımı daha güzel olur. Bizim bi ara durmuştu mama takviyesi yaptık zaten zayıf bi bebek. Şuan 1 yaşında
Baldanboreksutlucorek Ezgiysf 17.aydan bildiriyorum blw pişmanlıktık 🤦🏼♀️😅 tabi arkanızdan sürekli temizlik yapan bir hizmetçiniz yoksa 😂
Ezgiysf Deletedmom0028 birkaç gün sonra 7 aylık olacak.Ya aslında acele etmemeye çalışıyorum ama hergün aynı şeyi yapınca moralim bozuldu.
Ezgiysf Silvermom ay inşallah ya ☺️Zaten kendini de etrafıda batırıyor o değilde yemek onu yemiş gibi oluyor🤣
Silvermom Ezgiysf aynen benimki de oyle🤣 saçlarından topluyorum yemekleri 😬 biz sizden küçüğüz daha 10 gün oldu başlayalı ama azimliyim olacak bu iş 🤣 bizimki elimdeki kaşığa çok hevesliydi ebebekten kendi yemesi için püre kaşığı aldım. Ben ona veriyorum o kendi öyle yiyor arada da kendim bir kaşık veriyorum ağzına. Parmak şeklinde kestiklerimi anca mıncıklıyor 🤣
Farahzeynep Kaç aylık bebeğiniz? Normalde oyuncaklarını falan ağzına götürmüyor mu? Biz 5.5 aylıkken başladık ek gıdaya. 6. Ayda bebe bisküvisi, meyve verdim eline kendisi yiyordu. Ne veriyorsunuz yiyecek olarak?
Ezgiysf Farahzeynep oyuncakları götürüyor kuru ekmek bile götürüyor ağzına ama mesela yoğurt yumurta pişmiş kabak havuç vs.götürmüyor mıncıklıyor oynuyor.7 aylık olacak bi kaç gün sonra.
17062019 Farahzeynep ay bogazina kacmaz mi acaba ya?? Cok korkuyorum ben.7 ay 19 gunluguz.eline veremedim meyve bile daha yutamaz diye
Farahzeynep Ezgiysf meyve falan denediniz mi? Bir de yeni başladıysanız hemen kabullenemiyorlar, benim kızım ilk başladığımızda yoğurda öğürüyordu 😂
Ezgiysf Silvermom olacak inşallah 🤗ya aslında kaşık kullanılmamalı deniliyor ama bende kullanıyorum çünkü yemiyor oynamaktan o zaman da tatmadı diyorum ben veriyorum bazen.
Ezgiysf Farahzeynep denedim ama çokta hoşuna gitmedi🤦🏻♀️Yoğurdu önüne mü koydunuz yoksa siz mi verdiniz yemesi için
Silvermom Ezgiysf katı kurallar olmamalı bence. Ben blw yi örnek alıp kendi içime sinen şekilde doğaçlama ilerliyorum aslında. Biraz büyüsün, cımbızlama hareketini yapabilsin ondan sonra kaşığı yavaş yavaş bıraktırmayı düşünüyorum 🤷♀️ Ama tabi bu benim kendi tercihim ☺️
Silvermom Ezgiysf bende öyle düşünüyorum ama kaşıkla kesinlikle zorlamıyorum. Çoğunlukla kaşığı elimden alıp kendi ağzına götürüyor bende engel olmuyorum. Tek isteğim zorlamadan yemesi nasıl olursa farketmez. Yemek yemekten keyif alsın istiyorum. Zaten doktorumuz da 9 aya kadar (hatta bizim durumumuzda 1 yaşına kadar) anne sütü ana öğünü dedi. O yüzden doğaçlama takılıyorum. Tek isteğim yemek yemeyi sevmesi 🥰 ben yemek yemeğe zorlanarak büyütüldüm o yüzden hala yeme problemleri yaşıyorum. Çocuğum da benim gibi olsun istemiyorum ☺️
Ezgiysf Silvermom haklısınız bende yemek yemeyi sevsin istiyorum bakalım inşallah olur .Sabır önemli ☺️
[silindi] Ben başta blw gittim çok da güzel yiyordu bir gün boğuldu 🤦🏼♀️ havuçtan. O gün bıraktım. Şimdi kendi elimle bölerek veriyorum. Yeri geliyor püre yediriyorum kaşıkla yeri geliyor bardaktan yoğurt veriyorum öyle karışık gidiyoruz ki çocuk her türlü beslenme olayını öğrendi. Hatta elinde kaşık benim elimde kaşık bi o batırıyor bi ben sırayla sokuyoruz ağzına 🤣 kahvaltıları hep kendi yedi ama bazen ben kendim verdim öyle seviyor değişik değişik yemeyi yani çok da katı olmaya gerek yok. Sıvı şeyleri bardaktan vereceksiniz yoğurdu ayran gibi kıvamda yapacaksınız.
Ezgiysf [silindi] ayy en çok korktuğum şey😳Allah korumuş.Kendi yesin istiyorum çünkü alışıyorlar sonra sizin vermenizi istiyorlar hep .Çevremde örnekleri olduğu için aslında blw istiyorum ama bakalım artık sabır☺️