Merhaba🙋🏻♀️ benimde 3,5 yaşında bir oğlum var. İnanın bende sizin gibi endişelenirdim. Aynı sizin oğlunuz gibiydi benim oğlumda. Her dediğimi anlıyordu,herşeyi yapıyordu,kısa kısa cümleler kuruyordu,neyi istediğini söyleyebiliyordu. Yani kısaca derdini gayet net anlatıyordu kısa kısada olsa eşimle anlıyorduk. Otobüs kelimesine mesela sübübü derdi kırmızı kelimesine kı yeşile şil derdi😊Bütün renkleri bilir gösterir eşleştirirdi ama renkleri tam söyleyemezdi.Çevremizde çoğu kişi oğlumun dediklerini anlamazdı. Bende endişelenirdim evet erkek çocukları genel anlamda geç konuşur falan deniliyordu ama oğlumda sıkıntımı var acaba diye düşünürdüm.Eşimde biraz rahat insandır zamanı gelicek konuşucak kendine takıntı yapma derdi. Ben nerdeyse dil terapistiyle görüşmeye gidecektim ta ki oğlumu kreşe verene kadar.😇 Buarada bizde ekran kahvaltı ve yemek saatlerinde vardı kısa kısa hatta bazen açık olsa bile izlemezdi. Oğlum Eylül ayında kreşe başladı tam gün kreşe başladığında 38 aylıktı. Şuan 3 aydır kreşe gidiyor eşim ve ben şoktayız😅 Bülbül gibi konuşuyor oğlumuz😊 Renklerin ingilizcelerini söyleyebiliyor ve artık bütün renkleri türkçe olarakta doğru telaffuz ediyor🥰 2 tane sure bile öğrendi😊 Şarkılar öğrenip söylüyor🫠 Hatta insanoğlu nankör derler yeri geliyor oğlum sus artık bile demişliğim var🙈 Kreşte kendi akranlarıyla oynuyor paylaşıyor ifade ediyor öğretmenlerin dsiplini yaklaşımı oğluma çok şey kattı. Bende bu kadar kısa sürede böyle bir değişim yaşayacağımıza inanmıyordum. Çocuklarımızın geç konuşmalarının altında yatan en büyük sebep bence kendi yaşıtlarıyla çok diyalog kurmamaları diye düşünüyorum. Kreşteki öğretmenimizde şunu söylemişti “çocuk çocuktan öğrenir” diye çok doğru☺️ Kusura bakmayın çok uzun yazdım ben sizi çok iyi anlıyorum o endişeleriniz gün gelicek ve bitecek oh diyeceksiniz😌 İçinizi azda olsa rahatlatmak istedim tecrübe edindiğim için☺️ Tek tavsiyem çocuğunuzu yaşıtlarıyla kaynaştırın, maddi imkanınız varsa kreşe yada oyun gruplarına gönderin biz çok faydasını gördük 😇 @petitonunannesii