Arkadaşım ilk olarak bir uyku rutini yapman gerekir.
Gece için banyo beslenme pijamaları giyme kitap okuma (örnek veriyorum)
Her gün aynı sırayla aynı şeyleri yapmanız gerekir.
19.00-20.00 arasında uykuya yatırman gerekiyor. 12 saat kesintisiz uyuyabilir. Gece beslenmesin ihtiyaç duymaz bu ayda bebek.
Ben şöyle yapmıştım kızım kucakta sallayarak uyuyordu 3aya kadar sonra yanına yatarak temasla uyumaya alıştırdım 5 aya kadar öyle uyuduk daha sonra dönmeye başladı bizim yatak onun için tehlikeliydi kendi beşiği anne yanı olarak yanımızdaydı ayırdım. Aynı odada ama kendi beşiğinde uyutmaya alıştırdım ilk günler beşiğine yatırdığımda ağlıyordu kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatırdım sürekli yanında olduğumu söyledim ninni açtım kendim piş piş yaptım vs derken ağlamamaya başladı yatağına alıştı. Daha sonra beşiğin önünde durmayı bırakıp biraz uzaklaştım ağlamasını bekledim ağladı da. Yalancı ağlama yapıp susup tekrar ağladı uzaktan yanına gitmeden piş oiş yaptım uyudu. Şimdi bırakıyorum odadan çıkıyorum ama uyumasını bekliyorum bırakmıyorum tabi. Diş ve atak haftaları harici sorun yok. Zaman zaman uyksunda ağla sus yapıyor hala ama çok müdahele etmemeye çalışıyorum kendi kendine susuyor ve uykuya dönüyor. Eğer hemen müdahale edersem yanına gidersem kalkmaya çalışıyor. Emziğini gündüz kullanmayı bıraktık uyku arkadaşı ve emzik sadece uykuda emiyor. Gündüz uykularında da veriyorum tabi ama beşikten çıkmıyor emzik. Gündüz uykuları benim kızım 8 aylık 7.ayda 2 uykuya düşürdük 6 aylıkken günde 3 uyku yapardı. Gece huzurluğunun sebebi gündüz uykuları bu yönde eksiklerini bulmalısın, desteksiz uyutmayı öğretmelisin. Bu iş sabır işi ama sonra senin ve onun huzuru için biraz sabretmek gerekiyor. Baya uzun oldu