Bebeğim doğduktan bir kaç saat sonra hemşireler geldi emzirmeyi göstermek için. Bir kaç defa denediler, bebeğim göğsümü ağzına alamadı. Ucu yok, birine söyleyin silikon uç alsın dediler. Benim de boşluğuma geldi tamam dedim. Keşke demeseydim, keşke ucunu çekiştire çekiştire, vakumlamayla filan ucunu çıkarmayı deneseydik. Çünkü silikon uçla bebeğim emememiş ve ben de anlamamışım. Bebeğim 3 günlükken ten rengindeki sarılık ve bezindeki idrar rengini farkedince hemen hastaneye götürdük. Sarılığı sınırda çıktı. Bezindeki idrar rengi de beslenme yetersizliğinin belirtisiymiş. O gece hastanede yattık ve Işın tedavisi gördü bebeğim. Ve tabi mamaya başladık. Doktor günde en az 4-5 defa 1 ölçek gerekirse 1,5 ölçek mama vericeksin dedi. O gece çok ağladım. Göğüslerim taş gibi oldu. Hemşireler süt sağma makinesi getirdi, tüm gece bebeğimi bir emzirdim, bir mama verdim, bir sağdım. Ama her emzirmemde asla içim rahat etmedi. Ya yine ememiyorsa, ya sütüm gelmiyorsa ya da yetmiyorsa diye. Ertesi gün sarılık değeri düştü ve 1 hafta sonra kontrole gelmemiz şartıyla hastaneden çıkış verdiler. O bir hafta bana eziyet gibiydi. Ya yine doymuyorsa diye düşünmekten helak oldum, sürekli ağladım. Eşim, annem ve yakınlarım ağlama sütün kesilir diyip durdular daha çok ağladım zaten yetmiyor diye. 1 hafta sonra kontrole gittik. Gayet iyi dedi doktor, kilo almış ve sarılığı geçmiş. Ama mamaya devam. Mamayı azaltmaya çalışıyorum ama silikon uç yüzünden bebeğimin yeterince emip ememediğinden asla emin olamıyorum. Silikon ucu bıraktırmaya çalışıyorum ama çok ağlıyor. Silikonla emip ucunu çıkarttığı anda silikon ucu çıkarıp veriyorum ama yok almıyor. Bebeğim şu an 18 günlük. Kontrole 2 hafta var. İçim içimi yiyor, bu öğün mama vermiyim emziriyim diyorum ama bir sonraki beslenme için 2-3 beklemeye cesaret edemiyorum. En fazla 1 saat sonra mama veriyorum bebeğim aç kalırsa diye. Göğüslerimdeki o şişlik geçti yumuşacıklar artık. Ben elimle sıkınca süt geliyor ya da sağınca ikisinden toplam 40ml filan süt geliyor ama silikon uç yüzünden az mı geliyor çok mu geliyor, geliyorsa bebeğim emiyor mu bilmiyorum. Ve bu durumu kaldıramıyorum artık. İçimde sürekli bir huzursuzluk, sürekli ağlama isteği. Eşim ve annem sütüm artsın diye etrafımda pervane sürekli bir şeyler yedirmeye çalışıyorlar. Ama işe yarıyor mu onu da bilmiyorum. Herkes bez sayısı 5-6ysa yetiyordur diyor iyi de mama veriyorum zaten takviye. O bez sayısı benim sütümden değil ki sadece. Mamayı bırakıp sadece sütle besleyip o şekilde bez sayısına bakmayı da cesaret edemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok kötü ve yetersiz hissediyorum. Bebeğime çok üzülüyorum. Benzer durum yaşayan ya da böyle bir durumla ilgili bilgisi olan varsa bana bir akıl versin lütfen 🥺