erdemirr Benim oglumun 1 yaşındayken 2 kulağının arkası fındık buyuklugunde şişti. Yazliktaydim o sıra. Bizim yazligin sivri sinekleri çok meşhurdur. Sinek isirmisti birçok yerini. Bir de oğlum da hafif bir gribal enfeksiyon belirtileri vardı. Burun akintisi, burun tikanikligi gibi. Ben ona bağlı sandım ama çok korktum. Doktora götürdüm ve lenf bezleri şişmiş dedi. Gribal enfeksiyon ilaçlarına devam edin, bir haftaya sislikler inmezse kan tahlili yapalım dediler. Gelgelelim geçmedi tabi ki. Götürdüm ve bir sürü kan aldılar. Çok şükür hepsi normal geldi ve antibiyotik bile verme gereği duymadi doktor. Sinek isirigina bağlı lenf bezleri şişmiş dediler. Gelgelelim 1,5 yıl oldu. Hala inmedi kulaklarindaki şişlikler. Sadece zamanla küçüldü ama hala bakınca belirgin bir şişlik farkediliyor. Tamamen kaybolmadi yani. Birkaç ay önce kendi doktorumuza sordum. Beni rahatsız ediyor bu şişlik normal mi geçmedi tamamen kaybolmadi bir türlü dedim ki bu süreçte oğlum kaç kere hastalandı, dünya antibiyotik kullandık yok bana mısın demiyor o şişlikler. 2.5 yaşında ultrasona izin vermiyor birde. Tamamen tahlillerden yola çıkarak fikir verildi. Periferik yayma filan bakıldı. Her şey normal gelince doktorumuz sisliklere takılma kalır o şişlikler önemli olan buyumemesi dedi. Takip edelim dedi. Yaşı biraz daha buyuyup izin verince ultrason bakarız dedi. Böyle zamana bıraktım bende. Sinek isirmadigi ya da hastalanmadigi sürece buyumuyor. Fakat o şişlikler küçükse bile hala orda ve inanılmaz gözüme batiyor. Neden kuculmuyor ya da kaybolmuyor mesela? Doktor bu konuda tatmin edici bir şey söylemiyor ve çok rahatsızım bu durumdan. Gözüme batıyor sürekli ve ister istemez endişe duyuyor insan. Rabbim hepimizin evladini korusun inşaallah aklım çıkıyor Allah korusun acaba bir şey atlaniliyor mu diye🥺🥺🥺