selen01 Kızlar 5 ay 2 günlük bebeğim tadımlara ne zaman başladınız ve ilk ne ile başladınız neler verdiniz
eylulunannesiii38 selen01 bende 5 aylıkken başladım balkabağı, avokado, havuç, patates, tatlı patates, yoğurt, elma bu şekilde verdim 3 gün yapmadım tadımları iki gün yaptım alerji olunca anında belli ediyor zaten 3. Gün yeni bişeye geçtim
Zera selen01 Ilk yogurt verdim ev yogurdu. Tatli patates, bal kabagi, normal kabak, havuc avocado. 5 ay 21 gunluk dun de ilk defa cok az yumurta sarisi verdim.
TulayGeriDon selen01 ilk havuç patates kabak teker teker ikişer gün verdim. Sonra karıştırmaya başladım. 15 gün sonra iki öğüne çıktım. Sabah yoğurt akşam sebze. 6. Aydan sonra Peynir meyve ye geçtik
selen01 eylulunannesiii38 ilk hangisiyle başladınız peki gün içinde kaç kez veriyorduız mesela bir günde kaç öğün
eylulunannesiii38 selen01 yazdığım sırayla verdim, yoğurt alerjik bir besin olduğu için midesini diğer besinlere alıştırıp sonra yoğurt verdim doktorlarda öyle tavsiye ediyor, günde 1 kez verdim ilk gün 1 mama kaşığı ikinci gün 2 mama kaşığı verdim her yeni besinde, sabah ilk uykusundan uyandıktan sonra verdim çünkü ilk ay zaten tadım ayı öğün yapmıyoruz
aslnelf35 Bende başlamadım 5 ay 2 günlük ben alerjik bebeğim olduğu için 3 gün kuralı uygulamayı düşünüyorum önce tatlı patates , sonra havuç , sonra kabak daha sonra meyveler ve en son yoğurt düşündüm 🤷🏻♀️
selen01 eylulunannesiii38 anladım canım ben de yarın ilk başlayacağım peki tadım yaptığında beğendi mi yüz ifadelerini çok merak ediyorum 😊
eylulunannesiii38 selen01 tabi ilk başta yüzünü ekşitti her yeni denediği gıda da öğürür gibi yaptı ama genel olarak sevdi çok şükür o konuda zorluk çıkartmadı kızım bana 😂yüzünü ekşitse bile yemekten vazgeçmediği şeyler oluyor o çok komik 😂 inşallah senin bebeğinde severek yer
selen01 Zera bende yarın başlayacağım inşallh 😊 ek gıda zamanında bi heyecanlandım neden se diş sıkıntısı başladımı uyku problemi nasıl bizim ki neden se bu aralar çok huysuz gece sürekli uyanıyor gaz sorunu vardı biraz devam ediyor kabızlık ta yaşıyoruz tabi
doez7 Merhaba Selen Bizim doktorumuz 4.5 aylıkken tadımlara başlayabileceğimizi söylemişti. Ben 5 aylıkken başladım. Bal kabağı Havuç Tatlı patates Kabak Elma Muz Armut Şeftali Yoğurt/yumurta Biz bu şekilde başladık… daha sonrada blw yapmaya başladım. Sevgiler
selen01 doez7 çok teşekkür ederim bende yarın başlayacağım yarın pazarımız var alcam bende balkabağı tatlı patates felan peki siz 3 gün kuralı yaptınız mı ne kadar yedi kaç çay kaşığı mesela
cansusrgl doez7 neye göre diyorlar acaba 4.5 aylık 5 aylık diye ya benimki 2 aylık bir an önce başlasa ek gıda merak ettim benim bebeğim boğazlı baya iştahlı bir çocuk bize de der mi ki 4.5 5 ayında başla diye
selen01 eylulunannesiii38 inşallah canım yaa benim kızımında doğduğundan beri kabızlık sorunu vardı ve ara ara gazımız hala devam ediyor uyku düzeniniz nasıl akşam saat kaçta uyuyor bu aralar bizim ki bayağa huysuz diş de başladı galiba sürekli uyanıyor gece
eylulunannesiii38 selen01 uyumuyor 😂 6 ay 15 günlük şuan hala ayağımda sallıyorum tam dalıyor tekrar uyanıp ağlıyor saat başı kalkıyor uyuyana kadar sayısız kez uyanıp ağlıyor diş bizi mahvetti, ilk aylarda 8 de yatıp sabah 7-8 de kalkan kızım 1 aydır unuttu uykuyu. Beynimin arka planında sabır ver Allahım bana sabır veeeerr çalıyor 🥲
doez7 selen01 O kurala 100% uydum diyemem. Başta 3 gün kuralı ile başladım. Sebzeleri 3 gün kuralı ile yedirdim, daha doğrusu yedirmeye çalıştım ama oğlum sade püreleri hiç sevmedi. Durum öyle olunca çorba, omlet vs yapmaya başladım. Sonrasında da direk blw’e geçiş yaptık zaten.
Zera selen01 Evet uykulari garip bu ara ben de dolunaya bagliyorum. Kabizlik sikintisi yok sukur 2-3 gun yapmiyor probiyotik damla veriyorum 1-2 gune yapiyor birde ek gida tadimlarina zeytinyagi ekliyorum muhakkak kabizlik sorunu olusmasin diye.
selen01 eylulunannesiii38 😅😅 geçecek inşallah bu günler de diye umuyorum kendimi öyle teselli ediyorum 😀 yoksa depresyona girer çıkamam galiba diş dönemi zorlayacak illa hazırlık lı olmaya çalışıyorum kendimi bi süre bu sürecek diyorum kendi kendimi böyle kandırıyorum 🙃
selen01 haticerva06 bende yeni yaptım ev yoğurdu bi versem mi diye düşündüm ama bilemedim öncelikli sebze ile başlayın dedikleri için kafam karıştı