serapdk Herkese toplu cevap olsun. Öncelikle cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir çok kişinim çocuğuna maddi olarak yetme konusu farklı. Maddi sebeplerden ikinciyi istemiyor eşim derken; iyi şartlarda yaşasın, yeri gelir yurtdışına eğitime gider, ülke ülke beraber gezeriz diye düşünüyoruz. Sadece karnı doysun, okusun, kurslara gitmese de olur mantığında değiliz. Gerekirse Ankara da özel üniversite de okuyabilmeliyiz diye düşünüyoruz. 2.yi yaparsak bu sefer kendimden kısmak, hayallimdeki ülkelere, tatillere gitmekten feragat etmek zorunda kalacağımı ve bunun da beni ve eşimi mutsuz edeceğini biliyorum. Eşime ve kendime de haksızlık etmek istemiyorum. Dünyaya bir kez geliyoruz. Bu koşullar 2.bebekte de sağlanabilseydi evet 2.yi düşünmeden yapardım. Çevremde birkaç tek çocuk var. Kardeşsizlikten yakınıyorlar. İnsan haliyle acaba?? Diyor. Bu arada aşırı kötü ve yüksek riskli zor bi gebelik geçirdim. Kızım 5 ay 10 günlük hala sağlığıma tam kavuşamadım. Geçebilecek şeyler neyseki. Fikirlerinizi duymak iyi geldi. Allah herkesin gönlüne göre versin