beyzagl444 biriki 25 aylık. 1 aydır bakıcıya bırakıyorum öncesinde yoktu ama kadının çocuklarıyla oynadıkça 1 ayda dili açıldı.
Yineben biriki oğlum 20 aylık bazı kelimeleri var sadece ama çok drğil hep ıııı diye gösteriyor. Kızım o ayda bülbül gibi şakıyordu abartısız. Kalabalık etkisi aşırı önemli kızımda bu sayede bir anda başladı konuşmaya.
beyzagl444 Hyesim benim oğlumda 25 aylık 1 aydır komşu çocuklarıyla oynuyor öncesinde ikili kelime yoktu şuna var. Bence terapist yerine oyun grubu yada komşu çocuklarıyla kaynaşma vs yapabilirsiniz.
Hyesim beyzagl444 öyle komşu cocuğu yok malesef oyun gruplarıda pahalı. Kreşli bi iş var ama dha küçükler diye kreşe vermeye korkuyorum. Bilemedim
MademoiselleZengin55 oglumubeklerken 2 yaşındayken ikili cümleleri başlamıştı.Şimdi 2 buçuk oldu.Ne söylense tekrar ediyor.¾ kelimelik cümleler kuruyor 🧿🙏
Fidelcee Oğlum 24 aylıkken 2 li cümleleri vardı. Anne gel baba al gibi 26 aylıkken birdenbire 3 lü 4 lü cümleler kurmaya başladı . Şimdi 2.5 yaşında bir saniye susmuyor . Ne nerede kim niçin soruları hiç bitmiyor . Biraz sussa da kafamızı dinlesek diyoruz . Şarkı şiir vs hepsini söyler . Yani çocuk kendisini iyi kötü ifade edebiliyorsa hiç canınızı sıkmayın. Gün geliyor hiç susmuyorlar. Şu an her şeyi belleğe atıyorlar. Çünkü benim oğlum geçen yıl benim ona okuduğum kitapları açıp ben ona nasıl anlattiysam aynı şekilde anlatıyor.
biriki Hyesim ben çalışmıyorum evdeyım daha güzel kaliteli vakit geçirsinler diye gönderiyorum ikiz olunca etkinlik vs yapmak zorunda oluyor kışta da geliyor dışarıda çıkamayız öyle fazla o yüzden benimde kendimi biraz toparlanmam içinde iyi oldu. Benimkiler de çok düşkünler bana ama kreşte çok güzel geçiyor sabah bırakınca bazen ağlıyorlar sınıfa girdikten sonra susuyorlar tek olsaydı göndermedim ben evde yeterdim ve çok küçük 2 yaş ama ikiz oldukları için orada kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Öğretmende sanki hep kreşe gelmişler gibi çok güzel çabuk adapte oldular dedi ikiz oldukları için kimseye ihtiyaçları olmuyor kendilerini güvende hissediyorlar dedi. Tuvalet konusu benimde karşı geldiğim bişey aslında benden hariç başkasının özel bölgesini görmesi ama yapacak bişey yok tuvaletini bile öğrense bezsiz olsa yine biri olacak yanında yada 4 5 yaşa kadar göndermemek lazım. Benim gönderdiğim özel bir kreş çok var burda ama hepsi ayrı ayrı bu kreşin özellikleri çok iyi kafama yattı yoksa göndermezdim.
Hyesim biriki teşekkür ederim. Cesaret verdiniz bana. Bakalım belki yılbaşından sonra yazdırabilirim bende inş 😀🤭
biriki Y6_ evet öğretmende öyle dedi evde iki dil mi konuşuyorsunuz dedi ve evet ben evde iki dil konuşuyorum ondan da olabilirmiş
biriki Hyesim bi deneyin size de çok iyi gelir onlarada. Çok zorlanırlar diye düşünüyordum görüşmeye gittiğimde müdür kararlı olmanız gerek ilk 2 hafta hatta 1 ay zor olabilir ağlarlar gelmek istemezler falan dedi her çocukta olur dedi ama siz kararlı olup her gün gönderirseniz alışılar aman bugün göndermeyim çok ağladılar yaparsanız o zaman alışamazlar dedi çok şükür hiçde korktuğum gibi olmadı çok güzel adapte oldular hiç gitmem demediler severek gidiyorlar hatta bazen saat 5 de çıkmam bile istemiyorlar 😀 öğretmende sanki hep kreşe gelmişler gibiler hiç adaptasyon süresi bile olmadı diyor buda ikiz oldukları için herhalde diyor evet evden kopmuş oluyorlar ama ikisi bir olduğu için çok da yabancılık çekmiyorlar
Hyesim biriki işte benim kafamı karıştıran hasta olunca kim nasıl bakacak. Kızımda bana aşırı düşkün tuvalete gireyim evde başlıyo ağlamaya ben cıkana kadar ama oğlum öyle değil cok rahattır. Kızımdan cekiniyorum açıkcası. Aynı zmaanda işe başlamayacak olsam baktım durmuyolar alırım kreşten de işte. Bakıcam yılbaşından sonrası için. Ana olmak cok zor gerçekten 😀
A2B4 Usnac1995 Bildiği kelimeleri birlestirerek söyle anne diyorsa anne gel gibi çocuğun niyetine göre
Usnac1995 A2B4 Sadcee Anne otur ve anne gel diyebiliyor zaten . Başka da yok hiç Fiil bilmiyor yani söylemiyor. Mesela kaju, araba , ayakkabı diyor dili döndüğünce ama gitti geldi düştü doydum falan diyemiyor
biriki Hyesim hasta olduklarında malesef sizde işten izin almanız gerekecek ki ilk hafta mutla hasta olacaklar kreşte. Benim ikizimin biri de öyle çok ağlak diğeri çok rahat ama çok şükür korktuğum olmadı ikiside güzel gidiyorlar öyle ağlaması da yokmuş. İlk zamanlar bırakınca ağlıyordu öğretmen merak etmeyin sınıfa girince hemen susuyor demişti artık ağlamıyor
Usnac1995 A2B4 Mesela orda diyor, baba da diyor ama Baba ordaa demiyor. Dediğiniz gibi fiil çalışıyorum bende sürekli Peki mesela geçen gün komşuyu gördü, Göktuğ anneee dedi. Yani arkadaşının annesi olduğunu söyledi bana. Bu da cümle sayılırmı ki ?
clover4 Alprslnemine kaç kelime var benim de oğlum 2 yaşına girecek hiç düzgün kelimesi yok konuşmuyor