Günaydın güzel anneler,
Elhamdülillah bugün de her sabah olduğu gibi kafama taktığım konu ile uyandım amaa gerçekten bu durumdan artık çok sıkıldım ve ne yapacağımı bilemiyorum.
25 aylık bir oğlum var, fakat ağzından “anne” kelimesinden başka bir şey çıkmıyor. Evet anne demesi çok güzel fakat artık konuşsun istiyorum her gösterdiği kişi, nesne, canlı-cansız tüm varlıklara parmak ile işaret edip “anne” diyor. 1 ay önce pedagog ile görüştük Denver testi yapıldı her şeyi gayet iyi algısı, hareketleri, komutları gayet iyi denildi. Ekran konusuna gelince 18. Aya kadar ekran görmedi koruyabildiğim kadar korumaya çalıştım ama artık tamamen ayaklandığı için bir misafir geleceği zaman bile çok zorlandığım zamanlarda saatlerce değil belki ama ara ara televizyon açtık. Ve 24. Ayda pedagog ile yaptığımız görüşmese ekranı tamamen sıfırlayın 1 ayda bile etkisini gösterecektir dedi. 1 ay 1 hafta oldu bu günleri ip ile çektim ama hala hiç bir kelime ya da söyleme çabası yok.
Gösterdiklerini anlama dediler anlamazlıktan geldim
Ekranı kapat dediler tamamen kapattım
Bol kitap oku dediler okuduk
Oyun kurun birlikte dediler doğumundan beri yaptığımız en çok şey zaten tüm oyunlarına dahil olmak (tek başına oynayan bir bebek değil zaten)
Oyun grubu dediler götürdük
Park dediler sabahtan akşama kadar parklarda oyalandık
Arkadaş edindik, tanıştık, paylaşmayı öğrendik
Ama gelelim konuşmayı öğrenemedik…
Çookk mutsuzum böyle olmayacaktı.
O yaşından büyük laflar edecekti biz gülecektik. Bizim aklımıza gelmeyenler onun minnoş aklıma gelecekti. Huysuz bir bebek değil hiç bir zaman olmadı sadece bana aşırııııı bağlı.
Bilemiyorum artık ne yapacağımı