Merya Bebeğim 4 aylık. Sma nın mamasını aldım. Sütüm sanırım yetmemeye başladı. Nasıl hazırlayacağımı, günde kaç kere vereceğimi, kaç cc vereceğimi bilmiyorum. Lütfen Yardımcı olur musunuz
Mom10 Merya Bir hafta sonra 5 aylık olacak kızım başından beridir mama ve anne sütü olarak ilerledik.4.ayda da bu ayda 120 CC kadar içiyor.Yani 4 ölçek mamayı biberona koyun yeterli ısıdaki suyu ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırıp bebeğinizi besleyin.Bizde malesef meme reddi var ilk zamanlar günde yalnız bir kez mama veriyordum fakat şuan uyku dışında emmek istemediği için 3 defa falan veriyorum her seferinde 120 CC içiyor.Siz 120 ile başlayın fazla gelirse azaltırsınız, az gelirse de 150 CC civarı verirsiniz ama kesinlikle öncelikle emzirin.
Eda2808 Merya benm kızım daha 1 aylık olmdı bn o mamadan birkaç kez verdim hoşuna gitmedi içtikten bir süre sonra tükürdü onu ama gzl bir mama ben üzerindeki ölçüye göre 30 ml bir ölçek şeklinde yaptım ekstra anne sütüde veriyordum ama genelde mamayı da hep bitiremiyrdu
[silindi] Merya kilosunu gram olarak 56ya bölün kaç cc hazırlamanız getektiğini bulursunuz. 3 saatte bir o miktarda içirin ilk zamanlar 20-30 cc fazla yapın doyunca fazlasını bırakır zaten. Bileğinizi yakmayacak sıcaklıktaki suya 30cc ye bir tam ölçek koyarak 20-30saniye çalkalamanız yeterli. Hazırlanmış mamayı 30dk içinde içirin kalırsa tekrar vermeyin yeniden hazırlayın.
Ikram Merya 120 ye kadar ilik su koy ve uzerine mamayi. 30_60_90_120 bu sekilde cogaliyor. 4 kasik oluyor 120.
Merya Eda2808 bu mamanın gaz yapmadığını birçok deneyen anne yazmış. aptamil gaz yapıyormuş mesela. İlk doğum yaptığımda doktorda bunu önermişti.
Eda2808 Merya bnde ilk doğduğunda evolvia aldım ancak internette yorumlarda pek güzel şeyler görmedim o yüzden sma almştım doyurucu ve kilo aldıran bir mama olduğunu sylediler hemde hafif bir mama