Aslihan-21 AnnaGloria merhaba, çözümü kefir ve yatakta ziplatmakta buldum desem inanmazsin belki kızım çok hareketli ama ne zaman yatakta uzun süre ziplasa tuvalete rahat çıkıyor, sade kefir de hergun içirdim 1 ay boyunca onunda faydası oldu
AnnaGloria Aslihan-21 canım çok teşekkür ediyorum kefir hiç aklıma gelmedi öyle ki ek gıda yeni geçtiği zaman evet çok faydası oluyordu aslında içmemeye başladı sonradan o yüzden ben de almamıştım sade kefir içine ne yapabilirim acaba biraz tatlandırabilirsem içiririm diye düşünüyorum bugün deneyeceğim zıplama yapıyoruz bizde ama daha sık yapacağım teşekkür ederim tekrardan
ByAslan AnnaGloria 3 sene çektik çok zordu bilirim lavmanla bile zor yapardı oğlum 😏 bezi bıraktığı gibi kabızlığıda çok şükür geçti ayrıyeten süt içen çocuksa sütü direk kesin bizde o da kabızlık yapıyordu ve bez kullanıyorsa onu da bıraktırmaya bakın belki geçer
AnnaGloria ByAslan süt içirmiyorum ama raporlu mama kullanıyoruz acaba ondan da olur mu dicem bir ay kullanmadık bu mamayı o zaman da oluyordu bizden test istediler iki hafta sonra çıkacak belki o zaman farklı bir tedavi yöntemi söylerler bilmiyorum bende çok şaşmış kalmış durumdayım siz bezi ne zaman bıraktınız 17 aylığız yazın düşünüyorum bende yani yazın kesinlikle bizde bırakırız
Derya3338 AnnaGloria merhabalar. Biz de 14 aylığız. Ek gıdaya başladığımızdan beri kabızlıkla mücadele ediyoruz. Geçenlerde doktora gittik. Sizin kullandığınız ilaçları önceden kullanmıştım ve fayda görmemiştim. Şimdi x-m diet diye bir şurup kullanıyoruz. Fakat doktor dediki önce iki gün akşamları lavman yapacaksın. Şuruba direkt başlarsan öndeki katı dışkı çıkışı kapattığı için şurup bağırsakta emilecektir hiçbir işe yaramayacaktır dedi. Önceki kullandığım şuruplar da muhtemelen bu yüzden fayda etmedi. Şurubu içersek ne ala. İyiyiz. İçmezsek kabızız. Ne yapacağımı ben de şaşırdım
AnnaGloria Derya3338 doktora söyledim fayda etmediğini lavman hiç söylemedi bugün kendiliğinden yaptı yine ama hep aynı döngü yaşıyoruz bizde dpktor ilaç dozunu artır fayda etmediğinde dedi dozlarını tek tek söyledi ve o gün kaka yapsa da yapmasada iki ay boyunca devam ediceksin sonra sizi fizik tedavi yonlendircem kabızlık için dedi çocuk gastro her iki doktor da aynı şeyi söylüyor bende artık ne yapacağımı şaşırdım
Aslihan-21 AnnaGloria meyveli de var hazır satılan ama tabii en sağlıklısı sade olan içimizse eğer sen muz çilek filan karistirabilirsin, inan zıplamak fayda edecek süreyi arttır biraz bize çok iyi geldi
atiyes AnnaGloria bende 3 ayda başladı suan3 yaşında hala devam ediyor.. debridat dulcasoft xm hiçbiri fayda etmedi.. duphalac doz arttırdık o bir süre sonra iyi geldi birde yeşil üzüm çok iyi geldi yediği zaman çıkıyor ama hala duzelmedik eski yazılarımda detay anlattım 2 gastroenteroloji bir çocuk cerrahi gördü ameliyat bile etmeye kalktılar çok zor ya sonra bir Dr ameliyat masasından kurtardı duphalac verdi bir yıl sürer düzene girmesi dedi.. test sonuçlarıniz çıkınca yazar mısınız bana bende ona göre yaptircam
AnnaGloria mrv2616 bende meyve ağırlıklı gidiyorum suan hiç birsey yiyemiyor zaten kayısı püresi yaptım biraz yedirdim suyundan da 4 yemek kaşığı kadar içirdim artık evde kayısı eksik etmem her zaman yapar içirim az da olsa evet oğlum da suyu bence az içiyor sürekli teklif ediyorum :/ zeytinyağ da veriyorum da en çok Hindistan cevizi yağı veriyorum hurma denemedim hiç onu da deneyim
mrv2616 AnnaGloria anladım şimdi bişey yemek istemediği için kilo alımıda düşük olacaktır. Chia tohumunu biraz daha az kullansanız yaptığınız atom karışımında belki ishal gibi yapmaz bu sefer. Birde meyve özleri bal gibi ürünler tatlı olduğu için sonrasında su içirtiyo faydasına olacaktır yavrucağın
AnnaGloria Haydinn evet reddediyor dediğiniz gibi o yüzden yaptığım şeyler de yediremiyorum az önce kucağımda içirdim kayısı suyunu da :/ makarna pilav ekmek doktor yedirme dedi onları yapmıyorum ilaç dozunu da fayda etmediği için artırmak zorunda kaldım bugün kakasını yaptı ama bir kere daha yapması lazım gün içinde yoksa yine aynı durum yaşıyoruz yani söyle söyleyeyim her gün iki kere yapmazsa 3 4 gün buluyor yapamıyor ilaca rağmen böyle olduğu zaman mı lavman söylemeliyim doktorlara aslında söylemiştim ama lavman demedi ilaç dozunu artır dedi
Haydinn AnnaGloria biz bu ilacı kullanırken hiç lavmana ihtiyaç duymadık açıkçası psikolojik olduğunu düşünüyorum birazda acıyacak korkusu ile reddediyor ve erteliyor üst postlarınızı da okudum sıcak su banyosundan sonra zeytinyağı ile bolca popısunu yağlayın hafif içeri doğru ittirin böyle bize gasterontoloji bölümü değişik toz bi şaşe vermişti kozım onu içmedi tabi ama probiyotik kullanabilirsiniz entoregermina bağırska hareketlerini düzenliyor hem dulcosoft hem Hindistan cevizi yağı da verin aynı gün . O kadar iyi anlıyorum ki sizi ben hala iki gün kaka yapmasa strese giriyorum çok zor bi süreç
AnnaGloria faryaa evet atom içine chia attığım zaman kabızlık geçmişti ama bu kez de fazla yapıyordu kılo verir böyle diye bir de su kaybı yaşar diye kesmiştim ama olmadı şimdi atom tekrar yapacağım içine bu kez daha az yani tarifte geçen ölçünün çeyreği kadar koyup denemek istiyorum olmadı çok yaparsa da muz yediği zaman belki dengelemiş olurum diye düşünüyorum bilmiyorum deneyeceğim :(
livosss Benim bebeğimde kabız şurup hiç fayda etmiyor aksine şurubu kullanınca sürekli huysuz ve ağlıyor 7 gündür yapmadı lavmanda bir işe yaramıyor rahatsız değil ama yaptığı gün aşırı zorlanıyor tamamen katı şekilde çıkarıyor
AnnaGloria livosss Hindistan cevizi yağı zeytinyağ kayısı hoşafı probiyotık de kullan inşallah yumuşatır çok sert olunca da zorlanmaktan korktuğu için tutabilir bir de burda annelerden biri kefir demiş ben de bugün alıp içireceğim küçükken işe yarıyordu sizde deneyebilirsiniz
AnnaGloria cemile161_ ne yaptınız canım yapabildimi kefir önermiş bir annemiz de ben de bugün alıp içireceğim inşallah sevdirebilirsem düzenli içiririm istersen sen de dene oğlum kuccukken kefir işe yarıyordu sonra içirememiştim
cemile161_ AnnaGloria ben docentee götürdüm bugün dulcosoftun yanına bır tane daha şurup verdi ıkısını bır kullancaz dedı hamurişi yasak lıflı beslenme olcak dedı bırde NBL probıyotıgı kesın al dedı
klncs AnnaGloria kefirin sade mi olması lazım meyveli kefirlerden içiriyordum bende kabizlik icin bizimde 2 ayı gecti kabiz surekli röntgen çekilip bakılıyor asiri dolu boşaltılmazsa ilac fayda etmez diyorlar lavman yapılıyor yine basa sarıyoruz esim makarna ve pilav yedirmis bi kac kasik ondan basa sardık sanırım iki haftadir uc gun boyunca lavman yapıyoruz gecen hafta yapıldı düzeliyor sanmıştım basa sardik makarna pilavdan dolayı smdi tekrar uc gun lavman dedi tekrar röntgen dedi boşalmış mi tamamen bakılacak ama bu bir ay da 5. Röntgen olacak bnde radyasyondan da cok korkuyorum Allahim korusun çocuklarımızı. Bn cocuk cerrahisine gittim direk gastraentolijye gitmedim yanlis mi yaptım bilmiyorum acile gitmiştik ilk kabizliginda onlar cerrahiye gitmemi soylemisti . Cok yorucu gerçekten Bnde sasirdim kaldım
ipeknkizimm AnnaGloria bizim doktor dulcosoft ve anestol kremle fito krem verdi. Kakasi gelince anestol sür popoyu uyuşturuyor ve acı hissini azaltıyormuş. Fito da çatlak için. Dulcosoft kakayi yumuşatıyor ama ilacı bırakınca bizim kız yine kabız oldu. Lifli gıdalar tüketmeleri gerekiyormuş. Süt ve süt ürünleri de olabildiğince az. Mesela dedi ki mandilananin beyaz şeylerini yesin. Kompostonun posasını meyvelerini de yesin. Sebze yesin. Bizimki de anca makarna pilav 😂 yedirmeye çalışıyorum çok zorlanıyorum ben de.
AnnaGloria ipeknkizimm bize de aynı kremleri verdi sürüyorum bende evet makarna pilav ekmek yok dedi tek tip beslenen çocuk gerçekten ayrı zor oluyor bizim ki de öyle çok sever makarna pilavı ama yapmıyorum artık bulgur tercih et dedi bulgur da sade yapmıyorum kabaklı yada meyhane şeklimde yapıyorum en azından sebze de yemiş olsun diye
Falafel Kefir denediniz mi o çok işe yarıyor ama sade olanını alın. Birde kan damlası kullanıyor musunuz kabızlıgın sebebi o olabilir eğer kullanıyorsanız
AnnaGloria Falafel kan damlası kullanmıyoruz evet kefir bir annemiz daha önermiş bugün alacağım da yani nasıl içiririm onu düşünüyorum küçükken seviyordu ve o zamanlar gerçekten işe yarıyordu sonra içmedi acaba içine ne yapabilirim tat vermesi için
Falafel AnnaGloria ya benimkine ayran diye veriyoruz kefiri birde cam pipetle içiyor o da hoşuna gidiyor. Ek gıdaya başlarken doktor kefiri şeftaliyle karıştırıp tatlandırabileceğimi söylemişti onu bulabilirseniz bir deneyin
aysenurhonluk AnnaGloria Magnesia diye toz şeklinde bi ilaç var ben ilk oğlumu o ilaç sayesinde iyi ettim bizde kabızlıktan kaynaklı çatlak da vardı hatta o kadar ilerledi ki kanıyodu. Sıcak suda oturma yaparak bu ilacı kullanarak atlattık çok şükür