14Mart canım ben bu konuda çok tecrübeli yim. Bebeğim yedi aylık olana kadar hep tıkanma ve sonucunda mastit ile uğraştım. Denemediğim yöntem, mochi pompa, hastane makinası ile sağma, meme ucunda karbonatlı pamuk bekletme hepsini yaptım. Daha saymadım birçok çok şey. Bir kaç kez de haliyle genel cerrah doktoruna ultrasonlara girdim. Sonunda da Konya un em iyi emzirme danışmanını tuttum. Öncelikle bunun iki çeşidi var. Tıkanıklık Göğüs ucunda mı diye bakacağız. elinle meme ucunu bastırarak sağma hareketi hareketi yap. Daha sonra bak göğüs ucunda süt akışı varsa , (Zaten minik minik delikler var.) ve ucunda beyaz sivilce ucu gibi oluşum yaptık sora olmuyorsa bu tıkanıklık meme kökü ile ıcu arasında iç bölgelerdedir. Ama eğer ucunda beyaz sivilce gibi birler çıkmaya başladıysa , onu elinle sağa sağa pıt diye atana kadar acısada sıktırıp çıkar. Gelelim tıkanma iç kasımda ise. Bir kere kızaran, ısısı artan bölgeye şunu yapıyorsun. Lahana alıp yapraklarına ayırım bu yaprakları buzluya at. Donduktan sonra memene sürekli koy. Yaprak çözüldükçe ve ısındıkça sürekli değiştir. İkinci yapacağın şey, ki bunu yurtdışı kaynaklı videolarda açıkça görürsün. Lesitin al solgarın. Onu günde aştı kapsüle kadar içebilirsin. Çocuk Dr una sordum kesinlikle hiçbir sıkıntısı yok. Bana emzirme danışmanım ilk söyledi bunu. Tıkanıklık açılana kadar günde aştı taneye kadar olacak şekilde içiyorsun. Ve sürekli olara 15 Dk süreyi aşmayacak şekilde makina ile sağım yap. Makinan yok ise medikal malzemeciye uygun fiyatlara kiralıyor. Çok sağarsan meme ucun kötü olur. Bu süreyi aşma. Birde kesinlikle sağımı kademeli arttırarak yap. En yüksek derecede 15-20 dk . Ve her sağıltan sonra kantaron yağı sür meme toparlasın. Çocuğa da hiç bir zararı yok