alexab Beyhanurall benim bildiğim vicksin içinde kafur var ne bebek ne yetişkin kullanmamalı. Ben onun yerine mustelanın balsamını aldım göğsüne sürdüm.
kagan221_ ayaz2_ canım aynı durum bizde de var önce bir çocuk doktoruna götür bu hırıltı cigerden mi üst yolu solunumu onu öğren nebulizator ile buhar ver serum suyunu dolaba koyup soğuk bir şekilde ver faydası oluyor
Baybyuras ayaz2_ kimden duysam çocuğunun burnu tıkalı nem oranı falan düşük galiba foruma da girerken bununla ilgili bir şey var mı diye girdim ilk siz çıktınız karşıma burun tıkanıklığı ile ilgili form açılmış demek ki havalardan dolayı tüm çocuklarda bu sorun var aynı şikayetler benim bebeğim de de var serum fizyolojikli temizlesek de orası geçmiyor hala tıkanıyor tüm deniyoruz bakalım
welcom ayaz2_ serumla yıkama yapma 5 gündür hastanede yatıyoruz 5 aylık bebeğimle doktorlar yasaklamış ciğere inidiryormuş yıkama. Sadece çekme işlemi sağlıklıymış pompa ile. Bide cnm hırıltı olduğuna eminsen hastaneye götür. Bizimde vardı bi geldik akciğer enfeksiyonu olmuş satrasyon bile düşüktü. Umarım bu derece değildir çok geçmiş olsun
aylinburay ayaz2_ bende aynı durumdayım nerdeyse 1 haftadır serum ile temizleme yapıyorum ama olmuyor dahada arttı doktora yazdım hava önerecek sanırsam mevsimlerden galiba
Sevgi438 ayaz2_ Nebülizatör ün içine serum fizyolojik koyuyorsunuz, biz kullanıyoruz direk açıyor burnunu, sonrasında burnunu temizliyorum ayrıca yanına sarımsak ezip koyuyorum, o da burnunu açıyor
Dgrzglsnn_ ayaz2_ Odanın kuru olmasından dolayı oluyor ben deniz suyu ile açıyorum burnunu yan yatırıyorum
Mryasmin Kuru soğanı 4e bölüp yanına koymayı denediniz mi . Benim oğlumun burnu öyle açılmıştı serum fizyolojik ile temizleyip yatağının kenarına soğan koyuyrum ben burnu kapanınca
fatmaselbala ayaz2_ nebulizatör ile ben fizyolojik su koyup yapıyordum ama ilaç için doktora danışmalısınız kızım şu an 33 aylık bronşit olmuştu ilaç verdi o şekilde kullandık eltimin oğlu 5 aylıktı burun tıkanıklı ve öksürükle gitti hava makinesi al demiş ve ilaç vermişti yine doktora danışmakta fayda var kızımın yine burnu tıkalı hava veriyorum en azından rahatlatıyor 1 ay önce ağır anlattığı için şimdi hafif atlatıyor olabilir ama gel olmadan doktora gidin derim
tekbebek ayaz2_ e azından sağlık ocağına gitseniz bize böyle tıkanıklık olduğunda fısfıs yazıyordu doktorumuz iyi geliyordu
Myrtle ayaz2_ benim de kizim 6 aylik. Burnunu temizliyorum. Hirilti gecmiyor. Yarin doktor kontrolune gidecegim bakalim ne diyecek. Hava nemlendiricisi var. Ama zaten evin nemi 60larda calistirirsam 70lere cikiyor. Doktor nem % 50 ideal demisti gecen hiriltisi varken.
ceren940 Myrtle sizin de aldığınız cihaz nemi arttıran demekki nem 40*naltındaysa çalıştırıliyirmus 40-60 arası olması için benim evimde nem 70di onu düşürmeye uğraştım o cihazı kullanarak daha da arttı meğer amacını yanlış anlamışım bı aparat alıp 70i düşürdüm şimdi 40lara muhtemelen sizinki de nem versin diye kullanılıyor
betusss29 rana0234 tüm doktorlar kompresörlü olanı öneriyor ben ikisini de kullandım mesh olanlarda yeterli değil 10 günden sonra her markanın ki bozuldu bilginiz olsun deneyimle yazıyorum mesh alarak boşa para harcamayın
betusss29 rana0234 Mesilife Br-Cn195 Kompresörlü Nebulizatör Br-Cn195 Kompresörlü İsmi tam olarak bu kesinlikle öneriyorum
Sevgi438 rana0234 Omron C28P Nebulizatör Dr Osman Gönülal tavsiye ettiği için bunu aldım, memnunum Daha önce OMRON C101 Essential modelini almıştım ama traktör gibi, o sesle mümkün değil kullanılamaz
rana0234 betusss29 bende öyle duydum gidip aile hekimine ve eczacılara sordum farketmez dediler.Doktor reçetede mesh olanı yazmış.Nedwn acaba?
ecessyl ayaz2_ 4 aylık oğlum 1 haftadır uğraşıyorum ciğerlere inmemiş çok şükür doktor serum fizyolojik sıkın burnuna dedi bir flakonun yarısını bir burun deliğine yarısını diğerine sonra nazal aspiratörle çekin dedi valla 1 haftadır yapıyoruz, nebulizatörler tuzlu su buharı yapıyoruz ayriyeten ev tipi buhar makinamızda var onu da çalıştırıtoruz yok yani hala tıkalı burnu hırt hırt ses geliyo burnunun içinden uyuyamıyo perişan oldu çocuk. Birinden anne sütü damlatın diye bişey duymuştum ama bilmiyorum işe yarar mı yapan var mı
Mehel ecessyl yoo eski topraklar bu fikirde genelde. Asla önermiyor doktorlar. Kapatır kurursa deniyor. Denemeyin bence. Çoğumuz sizinle aynıyız inanın. Hele petekleri açtık o daha da kurutcak.
alinafra ayaz2_ kızımın da burnu sürekli tıkanıyor özellikle doğalgazı açtıktan sonra daha fazla oldu her akşam deniz suyu sıkıyorum