ayaz2_ Kızlar merhaba 6 aylık bir bebeğim var burnunda sürekli tıkanıklık ve hırıltı var Bir aydır geçmedi hava nemlendirici alsam faydası olur mu içine bir şey koymamız gerekiyor mu ilaç falan yoksa sadece direkt çalıştırmam mı gerekiyor. Nebulizator duymuştum bir de onu da alsam burun tıkanıklığına iyi gelir mi ona da ilaç koymam gerekiyor mu kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen doktora gidip sormaya fırsatım yok maalesef şu an.
mero_81 ayaz2_ benim kızımda aynı 6 aylık şuan hırıltı ve sürekli tıkanıklık var özellikle gece ağzı açık uyuyor garibim açıyorum ama yine aynı nemlendirici aldım pek işe yaramadı yani geçmedi maalesef şimdi nebülizatör alacağım bakalım inşallah geçer.
serifee61 ayaz2_ doktor bize sprey verdi onu kullanıyoruz geceleri hava nemlendiricisi makinesi var onu açıyoruz birde nexusın el taşınabılır hava vermesi ver içine serum fizyolojik döküp hava verebılıyosunuz hepsi çok etkılı
ngp ayaz2_ şırıngaya çektiğiniz serum suyunu arttırın 2 ml ise 3 ml yapın mesela ve birnkaç şırınca sıkın tek bir tane çıkarmıyor 3 kere falan her iki deliği için yapın ben arkasından aspiratör ile de temizliyorum. Eğer çok tıkalıysa günde üç defa ya da sabah akşam kesin yapın sonra günde bir e düşürürsünüz. Nebül ile verebiliyorsanızda 5 ml serum suyu günde 4 kez verin eminim fayda göreceksiniz bende hep uğraşıyorum çünkü. Ciğerlere inerse ilaç vermek gerekir bunları yapın eminim faydası olur. Nebül ile verdiğiniz serum suyu %3 lük olusa balgam çıkarmada yardımcı oolur öksürükle atar birazını da.
ayaz2_ Uzayyy evet yapıyorum ne yazık ki hiçbir fayda yok içten gelen bir hırıltı var doktora gösterdim yastığını yükselt birz dedi hiçbir faydası yok çocuk sürekli hırıltılı burnu tıkalı gibi geliyor bana ciğerlerde de bir şey olmadığını söyledi ama bir türlü açılmıyor özellikle gece oluyor bu hırıltı ve çocuğu uykusundan uyandırıyor
melek5620 ayaz2_ tıpkı anlattığımız gibi 2 aylık oğlumda yaşıyorum bu durumu hırıltı boğazdan geliyor ciğerler temiz Nebulizatör fayda verirse onu alırım onu öneriyorlar serum fizyolojik ile buhar verilebilirmis
Sevgi438 ayaz2_ Nebülizatör ün içine serum fizyolojik koyuyorsunuz, biz kullanıyoruz direk açıyor burnunu, sonrasında burnunu temizliyorum ayrıca yanına sarımsak ezip koyuyorum, o da burnunu açıyor
Dgrzglsnn_ ayaz2_ Odanın kuru olmasından dolayı oluyor ben deniz suyu ile açıyorum burnunu yan yatırıyorum
ayaz2_ mero_81 ay evet ya Bir aydır gerçekten ben de tükendim bir hafta geçiyor tekrar geri başlıyor çok yorucu bir durum
ayaz2_ Uzayyy daha öncesinden alerji damlası vermişti ama doktor defalarca kullandım burun tıkanıklığı gene açılmadı alerji ile mi alakalı bilmiyorum ki gerçekten artık yoruldum geceleri hiç uyumuyor çünkü burun tıkanıklığından
Uzayyy ayaz2_ şuan tam mevsim geçişindeyiz. 1 kere kullandım geçmedi diye düşünmeyin . Geçmeyen hırıltı alerji belirtisidir . Mevsim geçişlerinde muhakkak ilaç kullanın , ev tozu akarlarına dikkat edin derim
ayaz2_ Uzayyy evet aslında o şekilde yapıyorum evi sürekli temizliyorum vesaire ama alerji damlasını doğduğu günden beri kullanıyorum ilk bir hastalık kaptı doktor o zaman verdi her hastalandığında alerji damlası veriyor evimde de var sürekli bulunduruyorum ama bir fayda göremedim ya nasıl geçecek anlamadım zaditen Damla
karan0772 ayaz2_ konuyla alakası yok ama sormak istiyorum benim oğlumda alerjik bi bebek zaditen kullanıyoruz bizde sizde çok uyku sersemlik yaptı mı acaba
eyberenimo Astımlı olmayan hiçbir hastaya nebulizatörde ilaç verilmez kullanmak istiyorsanız sadece serum fizyolojik suyunu buhar olarak verebilirsiniz isterseniz fizyolojik suyu buzdolabında biraz soğutup daha sonra soğuk buhar olarak verirseniz rahatlayacaktır ayrıca eğer sümükten dolayı tıkalı olmadığına eminseniz o zaman alerji akla gelmelidir
rana0234 eyberenimo peki ciğerlerine sıkıntı olan ve ayrıca reflüsu olan çocuğa Nebulizator ile ilaç verilir mi?
eceonon Bize hemşire serum fizyolojik uygulamamızın yanlış olduğunu söylemişti. Yenidoğan bebeğimize her deliğe 2 buçuk veriyorduk. O bir işe yaramaz dedi, tek delikten 10 verdi açıldı çocuk. Şimdi 5 5 yapıyoruz ama sizin bebeğiniz büyük daha da artırılabilir miktar
asam ayaz2_ kulak birun bogaza gotur canim bi aleridir blki eger gecmiyorsa geniz eti olabilir bunlara baktir burnunu tam temizlediginden eminsen
Beyhanurall ayaz2_ merhaba 🥰 burun tıkanıklığı bizdede olunca anneannem söyledi önceden anneannem evde ocakta kaynamış suyun içine vicks atar evde gezdirirmiş çok iyi gelirmiş.doktora danısmadım ama eskiler daha iyi biliyor bi doktoruna danısmanı tavsiye ederim ☺️
alexab Beyhanurall benim bildiğim vicksin içinde kafur var ne bebek ne yetişkin kullanmamalı. Ben onun yerine mustelanın balsamını aldım göğsüne sürdüm.
alexab ayaz2_ selamlar. 6 aylık bebekte genelde doktorlar serum fizyolojik yıkamasından başka birşeyi önermiyorlar. Benim kızımda yazın beraber hasta olduks coviddi sanırım. Burnu o kadar tıkanıyordu ki uyuyamıyordu ben de haliyle uyuyamıyordum. Günde 2 saatte bir mutlaka serum fizyolojik ile temizliyordum. 4 ml serum fizyoloji koyuyordun şırıngaya 2 ml sağ delik 2 ml sol delik 10 sn beklerdim standart silikon sümük temizleme vakumuyla iki burnunuda temizlerdim. Bu bir süreç bazen uzun sürüyor. 2 hafta önce yine rahatsızlandı ama bu sefer balgam ve öksürük vardı ilk defa gidip nebülüzatör aldım doktor söylediği için kızım 11 aylık oldu. Cortair ve renacort kullandık balgamı çözsün nefesini rahatlatsın diye serumla karıştırarak. Onu da doktor yazdı biz kendimiz gidip almadık. Bu ilaçlar aslında astım ilacı ve doktor vermeden kullanmamak lazım. İsterseniz nebüle 2 ml serum fizyolojik koyup onu buhar halinde sabah akşam verebilirsiniz ve burun yıkayabilirsiniz onun dışında doktora sormadan yapmayın. İyi günler dilerim. Ha bir de soğanı ortadan kesip üstüne 6-7 tane karanfil batırın yanına koyun o da açıyor burnu.