Makasal 3 yaşında kızım sürekli yapışıyor. Travma oldu artık kızımda krem dahi zor sürüyorum çiş yapıyor doğru düzgün temizleyemiyorum pişik oluyor e bu sefer çiş acıyo diyo kriz geçiriyo yapmıyo pişik acıtıyo diye. En son cerrah açtı yazın başında ama varya felaaaket oldu kanadı bildiğiniz. Bide bu kremi verdi çok sık kapanıyor ise bunu kullanın dedi ama çok pahalıydı işe yararmı da bilemedik. Açıkcası doktor da çok ilgisizdi bilgi de vermedi bize bu kremle ilgili güvenemedik. Şuan mesela şöyle (——) iken normalde. Şuan mesafe (-) böyle açıklık kalmış yine kapanmış. Allah aşkına başına gelen ve kremi kullanan varmı
nisahnm Makasal bizdede ayni problem var 19 ayligiz 10 aylikken cerrah acti 18 ayda tekrar kapandi cerrah yine acti .bize dr tavsiyeleri si bezi birakin (belki birakmissinizdir) o bölgenin her zaman kuru olmasi gerekiyormus ıslak olamayacak nemi sevmez dedi yani temizledikden sonra yuzey kisminida kuru pecete ile temizlmekde fayda var 3.hametan krem pisik durumundq kullanilmali ve de temizleme islemi su ile yapilmali dedi suan kapanma belirtimiz hic yok ve bezliyiz hala ama hijjen icin dediklerine dikkat ediyoruz bezini cok sık degistiriyoruz falan ilerde nolur bilinmez ama 3 cocukdan 2 sinde olan bir rahatsizlikmis sadece kapanma oldugunda ihmal etmeden dr gidin cunki bobrekler icin tehlikeliymis bazi cocuklarda ergenlige kadar devam edebilirmiş
gulsip Makasal malesef 4 aylık bebeğim için kremi kullanıyorum, doktor isterseniz birkaç gün masajl açmayı deneyin dedi ama 4 aylık bebekte bile çok zor illa ki rahatsız oluyor, o yüzden hemen kreme başladım enfeksiyon ya da böbrek durumu beni daha çok korkuttu açıkçası, krem ilk günden etki etti 4. Gün şuan yarıya kadar açıldı umarım tekrarlamaz. Bundan sonra sürekli kontrol edicem ama süreç nasıl ilerler bilmiyorum. Kremin de yan etkileri varmış kıllanma ve kararma gibi ama doktorumuz geçici dedi.
Makasal nisahnm bize de Dr tam tersi krem sürceksinz sürekli dedi çocuk Dr. Kuru kalmasın kuruyken daha çok yapışır dedi. Bezi bıraktık evet. Pişik kremim var o çok iyi geliyor ama elletmiyor. Kimi doktor da iyice kapanmadan açtırmayın travma olur demişti gerçekten de öyle oldu ya. Her doktorun fikri ayrı herhalde ben anlamadım 🤦🏻♀️. Evet geçen bende duydum kızın biri evlendiği zaman sıkıntı yaşamış ameliyat olmuş yani büyüdüğü zamanda geçmeyebiliyormuş sanırım
Makasal gulsip aaaa yani o krem o işe mi yarıyormuş kendi kendine açılsın diye. Ya işte internetten baktım bende değişik yetişkinlerde filan kullanılıyormuş emin olamadım tamam doktor yazdı ama doktor da bize güven vermedi ki yüzümüze bile bakmadı cart dedi yırtarak açtı 3 gün çığlık çığlığa yaptı çişini ah ne zordu. Yani o yüzden bende ilacın ne olduğunu çok bilmiyorum.
ayse_dm 4.5 aylık kızımda da varmış😞 merak ettiğim kremi kullanırken ne kadar kullancaz,dr bir şey söylemedi,nette baktım kimisi mercimek tanesi kadar demiş,kimisi kulak çöpüne döküp yapıyormuş, ölçü olarak nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar
svg032020 ayse_dm ayse_dm doktorumuz mercimek tanesi kadar alıp elinle sür demişti.Daha sonrasında masaj
gulsip aysme sadece kanat kısımların içine sürdüm ve hep kontrol ettim açılma oldukça ben de açmaya çalıştım ama neredeyse 1 hafta sürdü açılması