Seda-0618 merhaba, 22-23 yaşlarımdayken başladı çınlama bende. Şu an 32 yaşındayım, azalarak kayboldu diyebilirim. Şöyle anlatayım, nasıl ve neden başladığını bilemiyorum. Bir gece durmaksızın çınladı, uyumuşum. Ikinci gece yine çınlama, üçüncü dördüncü derken şüphelendim bu çınlama neyin nesi geçmiyor diye. Her gece uyumadan önce muhakkak kitap okurum, çınlama yüzünden okuyamıyordum, uyuyamıyordum, delirecek gibiydim. Gün içinde sesten gürültüden duymuyorum çınlamayı sorun yok ama gece oldu mu duyuyordum ya başlıyordum ağlamaya. Kbb bölümüne randevu aldım gittim. Doktor iki tane hap yazmıştı diye hatırlıyorum bir tane de olabilir. O ilaçlardan sonra biraz düzelme olmuştu. Gürültülü ortamlardan uzak duracaksın, biraz tatile çık kafanı dinle demişti. Sinemaya gidemiyordum, düğüne nişana gidemiyordum. Kendi nişanımda kulak tıkacı takmıştım🙄 neyse ki düğünüme kadar düzelmişti, neyse. Bir ara kontrol için randevu aldım doktordan. Gittim, doktor yokmuş yerine asistanını bırakmış. Asistanla konuştum biraz, bana demesin mi bununla yaşamak zorundasın. Elin, ayağın, kolun, bacağın gibi düşün. Vücudunun bir parçası gibi düşün. Tedavisi yok falan. Şu anki kocam, o zaman nişanlıydık, asistanı biraz terslemişti, zaten psikolojisi allak bullak, sürekli ağlıyor, bu şekilde mi söylenir pat diye falan. O gün de bayağı ağlamıştım zaten nasıl yaşayacağım bu sesle diye. Sesi bir gece duymazsam ikinci gece muhakkak duyuyordum. İlaca bağlıyordum biraz, hani belki zamanla ses tamamen gider, ilacın faydasını görüyorum herhalde diye. Neyse, iki sene sonra sese alıştım, ilacı da bıraktım. Yaşaya yaşaya bazı şeyleri fark ettim, iyi veya kötü gelen şeyleri. Mesela saçımı kurutamam çünkü o kurutma makinesi sesinden sonra çınlama tavan yapıyor. Uykusuz kalırsam çınlar, çok yorulursam çınlar, sinemaya, düğüne vs, gidersem çınlar. Ancak dediğim gibi azalarak yok oldu diyebilirim son iki sene. Ya da sese ben alıştım bilemiyorum. Şimdi kulaklarımı kapattım, dinledim hala ses var ama kulağımı kapatmazsam duymuyorum o kadar azaldı ses, rahatsız etmiyor. Bayağı uzun yazdım, içinizi ferahlatacak şeyler de yazmak isterdim ama geçse bile sanırım seneler alıyor🤷🏼♀️