beyzagl444 öncelikle evdeki çöpe atılacak şeyleri ona attırın, peçete Kağıt gibi basit şeyleri, ve çöpe atınca by by diyin , emziği yere düşürün yanlışlıkla ama o düşürmüş olsun oynarken falan bi şekilde kendi düşürsün yani eline çarpın yanlışlıkla falan, sonra bulamayın emziği , arayalım hadi diyin koltuk altlarına falan heryere bakın , ayy bulamıyorum emziği sende şuraya bak falan diyin , iyice bakın her yere , o gün çok önemli çünkü emzik için ağlayacak vızırdanacak ,belki akşam bile beraber arayabilirsiniz tekrar emziği ,ilk geceyi geçirmeniz önemli . Kısa net cümleler kurun. Emzik kayboldu . Nerde emzik . Bulamıyorum . Arıyorum bulamıyorum. Tüh ya, nerdeki acaba. Gibi böyle sizi de üzgün telaşlı görsün aradığınızın farkına varsın mutlaka. Gece emzik istediğini. Sen düşürmüştün . Kayboldu . Bulamadık . Gel sarılalım , güneş çıksın . Beraber bakalım . Gibi gibi bir çok cümleyle kısa kısa ona telkinde bulunun. Sabah kalkınca onun aklına gelmeden siz hatırlayın hadi emziği bulalım diye. Düşürdüğü yere yakın bir yerde emziği koyun , beraber bulun. Bulunca çok sevinin . Elinize emziği alınca ayy bu pis olmuş ( öncesinde halıya falan sürtün biraz tüy falan olsun üstü) , çocuğunuzun ismini söylerek bu çok pis olmuş yavrum. Bunu ağzına alamazsın , ( üzgün ifadelerle) hem sen artık emziksiz de uyuyabiliyorsun . Bunu çöpe atalım by by yapalım beraber diyin. Kendi iradesiyle çöpe atsın . 🙂 o akşam yine emzik ister. Emzik istediğini biliyorum ama pis olmuştu. Sende onu çöpe attın . Hadi gel beraber kitap bakalım yada hadi gel beraber su içelim diyip bi şeyle dikkatini dağıtın . Bir sonraki gün istemeyecektir 😊
Burada önemli olan kısım sizin tahammül etmeni iz . Onu anlayabilmeniz . Yanında olmanız. Birde en önemlisi çöpe atılan şeyin geri gelmeyeceğini idrak etmesi. Onun için süreye yayın bu durumu . Mesela bir hafta boyunca yere düşen peçeteyi vs pis olduğunu göstererek çöpe atmasını söyleyin. Zaten çocuklar görev almaktan çok hoşlanır 😊 ben bu şekilde 14 aylıkken bıraktırmıştım. Umarım size de faydası olur. kolay gelsin 😇