Marsila ülkede a dan z ye her yerde sistem çökmüş durumda. Oturduğumuz lokasyondaki en iyi şarküteriye giderim bozuk ürün satarlar. Ev alayım desen yeni ev alırsın depremde yıkılır çünkü testlerden rüşvetle geçmiştir. Arabayla giderken biri haksızlık yapsa sesini çıkarsan kalkıp bıçaklanmıcağının garantisi yok, onu geçtim dümdüz yolda giderken bıçaklanabilirsin. Çocuğumu okula yazdırayım dersin devlete gönderecek bile olsan iyi öğretmen için para isterler. Devletin hastanesine gideyim dersin heryer suriyeli hangi mikrobu taşıdıkları belli değil yetmezmiş gibi pis pis bakarlar. Erkek kız farketmez çocuğumu sokağa salayım arkadaşlarıyla oynasın olayı zaten bitti gözetimsiz asla.. çocuğum büyüse eline telefon versem onu da sürekli kontrol etmek zorundayım. Herşeyin pahalılığından bahsetmeye gerek yok çıkıp bi kahve içmek bi yemek yemek bi mekanda eğlenmek lüks oldu. Ülkenin dümdüz bi insan olduğun için sana yüklediği sorumluluk ve stres o kadar fazla ki sanırsın yaşamaya değil savaşmaya geldik dünyaya. Eee napcaz biz burda ne diye duralım vatan sevgisi tamam da benim vatandaşlarım zaten gözünü kapata kapata ülkenin bu hale gelmesine izin verdi. E ben sesimi çıkarınca da yapıştırıyolar cezayı? Kamuoyu toplansın beraber sesimizi çıkaralım desen öyle bişey zaten yok anca instagramda orda burda üç beş olaya ses çıkıyor bilmediğimiz daha neler oluyo kim bilir… yani bu yüzden ben fırsatını bulduğum an arrive derci kimse kusura bakmasın yeter yaa