efelinamoms fatish oğlum 27 aylık başladık 28 aylık olacak bitti bizimde çok şükür arada kaçırmalar olabiliyor çok sık değil uyarınca gün içinde bidaha altına yapmıyor zaten 😊 iletişimide gayet iyiydi ondan biraz rahat ettim sanırım
Ckudll fatish oğlum 27 aylıktı başladığımızda bezden rahatsız oluyordu ama gece kuru kalkmıyordu bir cesaret başladım ilk 2.03 gün hep altına yaptı ama pes etmedim sticker aldım her cıs ve kaka da sticker yapıştırdık havalar serin olduğu için ilk 5.06 gün gece yine bezini taktım dört ya da beşinci gündü sanırım kuru kalkmaya başladı tutmayı öğrendi o şekilde bezen tamamen kurtulmuş olduk arada nadir de olsa kaçırması oluyor tabi iki ay olacak şimdilik gayet iyi gidiyor
CafeChocolat İlk kızım 22 aylıkken ikincisi 25 aylıkken bezi bıraktı. 3-4 gün dişinizi sıkacaksınız ıslatma kaçırma olabilir benimkiler çabuk öğrendi. Sabah kuru uyanınca başladım ben ikiside gece hiç kaçırmadı bide iletişimleri çok aktifti anlaşılır şekilde konuşup dertlerini anlatıyorlardı ondan da zorluk çekmedim.
Boncukdefne52 Ckudll bizde 27 aylıgiz geçen başladım ilk gün tamamen altına yaptı, yaptıkça da korktu ıslanınca ağladı tuvalete oturmak ta istemedi bidaha .bıraktım yakında tekrar denemeyi düşünüyorum ama havalar soğuk, 2,3 gün sonra kaçırma bitiyormu gerçekten
Baklavanida fatish 19 aylıkken bıraktık şuan 21 aylığız balkonda suyla oynarken öğrettim hatta ilk önceleri balkona çiş yapıyordu kaka yapıyordu lazımlığa yapmak istemedi daha sonra banyoya yere yaptı giderin önüne ordan duşakabine girdi yaptı şuan klozete geçtik bez yok artık
Oznur06bal fatish benim kızım da 19 aylık daha birakamadik birde kardeşi olucak nasip olursa hamileliğim ilerlemeden bende bıraktırmak istiyorum ama bezi hala dolu dolu uyaniyo bu gece hatta bezini bile değiştirdim öyle doldurmuştu nasıl birakcaz bilemiyorum 😔😔
startwn Oznur06bal benim kızım da hiç bezi kuru uyandmadı.Wabah ağzına kadar dolu oluyordu bezi.Bir yerde okudum eğer bebeğiniz gece kalkıp su içiyorsa kuru bez beklemeyin diyordu.Gerçekten kızım gece uyanıp muhakkak su içer.En kokayı gece oldu.
bisenakillisinzaten fatish ben 22 aylıkken vermiştim. Direk gece gündüz bezi çıkardım o istediği zamanlarda bir de ben saat başı 2 saate bir tuvalete götürdüm. biz klozet almıştık çok sevmişti onu. Öğrenmesi 10 günü falan buldu
Fgelemet bisenakillisinzaten öğrendikten sonra hiç mi kaçırmıyor benim kıızm 26 aylık her gün 1 kere muhakkak kaçırma da denmez direk yapıyor üstüne sonra yanıma gelip anne çiş yaptım diyor ne zaman tamamen biter acaba
Fgelemet Boncukdefne52 öğrendikten sonra hiç mi kaçırmıyor benim kıızm 26 aylık her gün 1 kere muhakkak kaçırma da denmez direk yapıyor üstüne sonra yanıma gelip anne çiş yaptım diyor ne zaman tamamen biter acaba 1 ay oldu çünkü
Ckudll Boncukdefne52 biraz sabırlı olmanız lazım 2-3 gün öyle zordu ki benim içinde olduğu yere bırakıyordu 2. Yada 3. Gün 1-2 kez denk getirdik tuvalete. Kendi tuvaleti var müzikli oyundu şarkıydı hadi etiket yapıştıralım baybay yapalım sifona basalım derken 3. Günden itibaren olumlu sonuç almaya başladım çişi geldiğinde çiişşşş diye bağırarak koşarak tuvalete gidiyordu :) sabırlı olın başlamışkende bırakmayın en azından 1 hafta vermeniz lazım 1 hafta 10 güne değişen birşey olmazsa eğer eğitime ara verirsiniz
iki_prensesannesi fatish 29 aylıkti kızım bezden çıkardığımda dikkatini çekmesi için bebeklerin cisi mi gelmiş falan diyerek oyun haline getirdim sonra altındaki islakliktan rahatsız olmasi için 4-5 gün kadar bezini hep geç değiştirdim kendi rahatsız olup geliyordu ıslak sevmedim diye sonra bu bez seni çok rahatsız ediyorsa istersen sana da külot alabiliriz hem de sen hangisini seçmek istersen abla olduk artık okula gidicez istermisin falan diye sordum oda tamam dedi çıktık birlikte iç çamaşırları aldık eve geldik bir kaç bezi poşete koyup çöpe atalım mı cisin gelince sen bana şöyle dedim ama böyle her dakika sormadım ben ne zaman gidiyorsam ona da gelmek istermisin dedim bu şekilde alistirdim direk gece gündüz kestim 3-4 üncü gundu sanirim uzun yola çıktık ve ben sormadım kendi söyledi hep .
Mikisss fatish 19 aylık ne yapsamda beceremiyorum.lazimlikda oturuyor yapmiyor kalkinca beze yapiyor ama.12 ayından bu yana eğitim veriyorum.ama beni anlamıyor qaliba😀
canparem-3 fatish Bezden kurtulalı 5 ay oldu çişi öğrendik ama kakayı 5 aydır öğrenmiyor bol bol külot yıkıyorum ne ödüller verdim sırf ödül için tuvalete yaptı şimdi yine üstüne yapıyor ödül sürecinde de ben fark edersem benim dememle tuvalete koşuyordu yapmak için ben fark etmesem kakam geliyor demiyordu artık ne yapacağımı şaşırdım söylemiyor kakasını üstüne yapıyor
twoche fatish herkes beni suçladı bu konuda. 2 yaşından itibaren ara ara denedim asla yapmadı istemiyorum dedi yapmadı. Herkes bana dedi sen hemen bırakıyorsun ediyorsun 4 buçuk yaşındayken yine denedim bu sefer kendi kendine yaptı hazır olduğunu anladı ve yaptı. Geçmişe bakınca diyorum benle alakalı değilmiş gerçekten hazır değilmiş. Hazır olunca altını bile ıslatmıyor gerçekten. Zorlamıyorda çocuğun hazır olması artı bu konuda
Diva twoche aynı şeyi yaşıyorum 3 yaşında oğlum ara ara deniyorum hiç haber vermiyor suyu çok sevdiği için ıslaklıkta onu rahatsız etmiyor bazen tuvalete gitmemek için ağlıyor herhalde bende problem var ben beceremiyorum diyordum