ToDaBeNe Ben 7 yıl hormonlu spiral kullandım hiç bir sorun yaşamadım sadece biraz akıntım artmıştı doktor normal demiştir her 6 ay da bir kontrole gidip geldim hiç sıkıntı olmadı sonra çıkarttım ve bir ay sonra hamile kaldım
Mira__ ToDaBeNe Çok teşekkür ederim benimde normal bakırlı ama bu ay adetim çok yoğun 3. Doktora gidişim bu en son takan doktora gittim. Rahim kalınlaşması var mı yok mu diye baktı ama göremedi çok yoğun kanamam olduğu için çıkarıp hormonluya döndürecekte.
Mira__ Tombikdonerartikcokpahali ne zamandır kullanıyorsun regl görüyor musun ? Bende de bakır var da kanamam çok uzadı 3 tane antibiyotik verdi enfeksiyon varsa alsın 1 hafta bakacak değiştiririz dedi de hiç kaymayan spiralide çıkarmak istemiyorum diyor aynı duruyor ama rahim kalınlaşmasından şüphelendi.
Tombikdonerartikcokpahali Mira__ her ay düzenli adet olurum ve ben aşırı çok adet olan bir insandım gece 10 kez ped değiştirdiğimi hatırlıyorum. Ama bu hormonlu spiral den sonra çok şükür çok düzene girdi. Resmen az az oluyor ama tam oluyor.
MinikPandam_ Mira__ ben de geçen ay taktirdim. İlk 1 hafta fazladan kanamam oldu sonra durdu. şimdi takildiktan sonra ilk adetimi oluyorum normalde 4 5 gün sürerdi bu defa 1 hafta oldu ama ilk günden beri az az kanamam oluyor. doktor zamanla daha da azalacağını hatta tamamen kesilebilecegini söylemişti bakalım.
Mira__ MinikPandam_ benimde 10. Gün olacak yarın 5. Paket orkidimi açmış bulunuyorum yani ilk defa başıma böyle birşey geldi doktorda hormonluya döndürecek ama diyor ki normal taktığım gibi bir sorun yok diyor enfeksiyon olmuş olabilir rahim duvarı kalınlaşmıştır diyor ama ultrasonla baktığında hiçbirşey göremiyorum çok kanama gözüküyor diyor anlamadım yani bu zamana kadar sorunsuz geldik 1 sene olacak kasımda korududa beni ama düşük yapıyormuşum gibi ağrı çok çekiyorum ya. Bende artık fikir alayım bu konu da.
mavipapatya1 MinikPandam_ merhabaa hormonlu spiral takıldıktan sonra ilk adetiniz mi uzun sürdü acaba
MinikPandam_ Mira__ benim de çok ara kanamam olurdu her şeye bakıldı hiçbir şey bulunamadı o yüzden mirena taktirdim. İlk 6 aya kadar yine adet olursun az miktarda ama sonra yavaş yavaş durur dedi doktor. İlk reglimi oluyorum taktirdiktan sonra cidden miktar olarak az. bakalım ilerleyen dönemlerden de umutluyum
Mira__ Tombikdonerartikcokpahali ya çok iyiymiş aslında , kadınların korkulu rüyası hem görmek istemiyor görmeyince de göresi geliyor ama tam kararını istiyor ben öyleyim hiç olmamaktan da korkuyorum ama bu kadar da olsun istemiyorum benimde 5. orkid bitirmişim çok ağrımda oluyor belim zaten felç gibi.
Tombikdonerartikcokpahali Mira__ kesinlikle hormonluya geç. Belliki bir süreden sonra sıkıntı çıkartmış. Benim taktirali 5-6 ay oluyor. Ben çok rahatım
Mira__ Tombikdonerartikcokpahali çok memnundum aslında sadece hissetme olayı da vardı bizde ama bu kadar sorun etmiyordu hatta o zamanalr çıkarmayı düşünüyordum sonra dedim boşver kalsın başka korunamam olmaz olmaz bir çocuk olur bütün psikolojim bozulur hiç olmazsa koruyor mantığıyla gittim işte 1 sene olacak ilk defa bunu da yaşadım inşallah olmadı diyeceğim zaten 3 antibiyotik verdi kesmesi lazım dedi. İnşallah keser
kader539_ Mira__ çok kanama olunca ödem ve kilonuz gittiniz mi acaba sırf göbek ve ödem girsin diye özellikle spiral takan oluyormuş ondan sordum
Mira__ MinikPandam_ benim işte hiç olmamıştı hatta daha bile 7 gün olduğum regl 3 güne düşmüştü idare ediyorduk bu ay ne olduysa kime sorsam da herkesin regl erken gelmiş Ekim ayında mı gariplik var anlamadım. Spiralden öncede bu kadar olmazdı milletinki artarak azalır benimki azalarak arttı 3 gün normal lekelendim dedim olur herhalde böyle diye avuturken işin içinden çıkamadım birde burada diyordum düzenli oluyorum ağzımı eşşek arısı soksun 😂 beni rezil etti kahrolasıca spiral soranlarda vardı memnundum da ne olduysa nazara mı geldik 😂
anneann Merhaba bende bakır spiral var devlette ücretsiz taktırdım, doktor bana hormonlu spiral aşırı kanaması olan kadınlara takılıyor ve ücretli olduğunu söyledi
Mira__ anneann ben bakırı ücretli taktırdım kürtajla birlikte bende memnundum ilk defa işte kanamam çok yoğun oldu bu zamana kadar daha bile azalmıştı bu ay zamanında gelmedi düzensizlik oldu üstüne de kanama durmuyor 3 antibiyotik kullanacağım cumaya kadar sonra bakacak doktor hormonluya döndürecek herhalde enfeksiyon varsa alsın temizlen öyle bakalım rahim kalınlaşmasından da şüphelendi.
MinikPandam_ Mira__ olabilir valla 🤣🤣🤣 ben de bi az bi çok ara ara kanamam da oluyordu ilk adımı attım ama henüz istediğim randımanı sağlayamadım🤣