Elif34nur yanlış anlamayın ama zaten burda kimse birbirini tanımıyor etraftan o kadar duyuyorumki yani arkadarlarimda var çok fazla harcama yapiyolar evleri de kira giderleri çok yani ama birikimde yapiyolar benim esim ögretmen gerçekten kişisel giderimiz çok az elbise falan ayda yılda bir alırız yani ama zorlaniyoruz borçlarimiz falan bitmiyor ne kadar maas alıyo jandarmalar yada askari personeller bizimki degişiyo ama genelde 50-52 arası
babyyyy1 Elif34nur maaş yüksek evet ama ona göre de zorluğu var öğretmenler en geç akşam eve geliyor benim kocam göreve gidiyor günlerce o yüzden maaş kıyaslaması yapmayın
ralpyyy Elif34nur Batıdayız 54 küsür alıyor eşim ben şu an ücretsiz izindeyim krediler vs derken zorlanıyoruz biz şu an
AnnaGloria Elif34nur aynı alıyoruz da genel olarak niye jandarma diye belirttiğinizi gerçekten hiç anlamadım çevrenizde sizden daha çok harcama yapan kaç tane jandarma eşi olabilir ki bunu buraya yazdınız
Aybarss-k Batı da ki jandarmalar sizden az alıyor 😀 biz Şuan doğudayız harcıyoruz evet borcumuz da var evet birikim de yapıyoruz evet çünkü gurbetteyiz kimseyi tanımıyor etmiyoruz kendi kendimize yiyip içiyoruz kar yağdı tatil oldu karnı ağrıdı izin aldı ara tatil yaz tatil şubat tatil zaten yılın yarısına yakın çalışmıyorlar ona rağmen ki aralarında çok fark yok maaaşların bu asker eşleri niye bu kadar dert oluyor gümümüzde orasını burasını sallayıp milyarlar kazananları konuşun eğer çok konuşmak istiyorsanız bizim çocuklarımız aylarca babalarını annelerini göremiyorlar bir akşam yemeğini tam bitirip kalkamıyoruz bir plan yapamıyoruz niye halkı korumak için niye terörü engellemek için niye atıyla itiyle uğraşmak için sizde gurur duyacağınıza bide imrenip alttan alttan laf sokuyprsunuz biz senelerdir bu işin içindeyiz ben daha borcu olmayan asker görmedim aynı sizler herkes gibi . Sizin çocuklarınız özel eğitimlere kurslara gidiyor ama bizim çocuklarımız nerde ne varsa ona gidiyor yoksa gidemiyor dahi . Bu konuda çok hassasım değil öğretmen doktor da olsaydı eşiniz öyle askere polise sallayamazsınız kusura bakmayın .
Burkiyyy Aybarss-k hay Allah’ına kurban yazan parmakların ellerin dert görmesin İnşllah 🤲 bu jandarma komando maaşları herkesin ama herkesin dilinde . Kimse diyor mı acaba ne zorlukla alıyorlar o maaşları 😥 çoçukları eşleri ne durumda onlar ne durumda konu olunca maaşı var diyorlar . Onlar evinde rahat uyusun rahat yaşasın diye bizim eşlerimiz ailesinden eşinden evladından uzak kar kış yağmur demeden çalışıyor . Batsın sizin düşünceniz jandarma komando maaşınız batsın çok da marifet gibi imrenirsiniz . Her baba yiğidin harcı değildir komando jandarma eşi olmak . (Bu lafım da post sahibine ).
farelikoyunkavalcisi Elif34nur batıda sizinkiyle aynı doğuda 5-10 fazla ne fark eder ki çocuklarınızın babası akşam eve geliyor haftasonları tatiliniz var uzun süren tatilleriniz var sürekli taşınmak zorunda değilsiniz mesela şu an şırnaktayız kimseyi tanımıyoruz doğru düzgün park diye bir şey yok alışveriş yapacağın bir yer yok paran kalıyor ama ömründen güzel günlerin boş yere geçiyor kıyaslama yapacaksanız biraz da sizin ve bizim konfor alanımızdan bahsedelim
ikioglus Elif34nur eşiniz sabah evden çıkıp güvenle evine gelebiliyor. Karda kışta kıyamette ya okulda oluyor ya evinde. Doğuda olan askerlerin bir nöbetini, görevini basıl geçtiğini biliyor musunuz acaba? Eşim kışın bile günlerce göreve çıkardı. Karın üstünde uyumasını Ateş yakamamalarını saymıyorum. Yapamayan bir sürü arkadaşının okulu bıraktığını söyler hep. Batıda da rahat gözüküyor olabilirler sizin için ancak albaylar bile birilerinin emri altında çalışıyor gerisini siz düşünün. Batıya gelmeden önce yaşadığımız yerde hastane bile yoktu yemek yemek için ilk zamanlar il değiştirirdik. Çocuğumuzu doktora götürmek için Ankara’dan onay aldığımız oldu il dışı olduğu için. Ne kadar basit sizin için ne kazanıyorlar da harcıyor demek.
Kvrckanne Askerin ,jandarmanın aldığı maaşı konuşmak ne kadar saçma ? Maaşı yerine yaşadığımız zorluklar konuşulsa , yediğimiz içtiğimiz değil de onların gecesinin gündüzünün olmadığını mı konuşsak ?
hilalayyy Batıda jandarma esiyim öğretmenlerle aynı maaşlar ve batıda olmamıza rağmen eşim mesaiden gelmis bile olsa tek telefonla ise gidiyor ne zaman gelecegi belli olmuyor 6 aylık bebekle gece gündüz tek başımayım şehirde tanıdığım bir Allah’ın kulu yok. Biraz değişiklik olsun diye memlekete gittiğimizde bile görev için eşimi arayıp geri çağırıyorlar yarım kalıyor tatilimiz. En kötüsü de geceleri çocuğun ateşi olduğunda eşin nobetteyken tek başına baş etmeye çalışmak. Kimse sacma sapan maaş karşılaştırma yapamaz eğer ki yapılırsa jandarmalara ülkede en fazla maaşın verilmesi gerekiyor polislere de. Ben kendim öğretmenim su an çalışmıyorum bu arada bu yorumu da öğretmen olarak yapıyorum size asla kiyaslanacak meslekler değiller.
ayfercalskn61 hilalayyy aynen sonuna kadar katılıyorum kızımız 9 aylık oldu 2 ay zor gördü sürekli görev sürekli orda burda koşturuyor . Çok zor rabbim korusun onları
yagmurunannes Elif34nur sizinle aynı maaşı alıyoruz Istanbulda hemde bızde borçlanıyoruz ama keşke sızın yerınızde olup borcum olsaydı saat en fazla 7 den sonra esım her akşam eve gelseydi her haftasonumuz tatil olsaydı bır telefonla işe gitmeseydı en zoruda göreve çıkıp kar kış demeden dolanmasaydı keşke bunları yazarken herseyı dusunmenızı tavsiye ederım hersey para değil
Pamukbaby Elif34nur Şuan batıdayız, eşim 24 nöbetinde ben çocuğumla evde bi başımayım. Biz doğudayken Şırnak Beytüşşebapta eşim aylarca üst bölgesinden inmedi. Karda kışta çadırda uyku tulumu su ala ala uyumak zorunda kaldı. Tabur yiyecek gönderemedi aç kaldılar. Hastalandılar ilaç yoktu. Kimin için? Ne içindi? Kato dağına çıktılar çatışma çıktı burnunun dibinde tim arkadaşı şehit oldu o psikolojiyle geldi gitti panik atak oldu. Ben anlamadım ne battı burda size. Jandarmada jandarma?? Doktor maaşı beğenmez greve girer hasta bakmaz. Öğrencinin anası babası tehdit eder öğretmen greve girer ders anlatmaz. JANDARMADA TSK’DAKİ BASKIYA BU EZİYETE YAPILAN YAPTIRIMLARA BİR GÜN GREVE GİRİP TÜM DOĞU BATI TARAFININ KAPILARINI ÜST BÖLGELERİNİ BIRAKIP GREVE GİRSİN O ZAMAN? Benim eşimin kazandığı para çok şükür oturduğu yerden değil alnının teriyle helal süt emmiş gibi kazanıyor. Bırakta kazansınlar. Hepsine helali hoş olsun. Dolar felan saçmıyoruz yani evde para basma makinemiz felan yok tüm jandarma eşlerinin gönlün ferah olsun.
BirAnneBirBebekkkKk Pamukbaby merhaba esim sirnak ayvalikta bizde ayırıyiz suan çok üzülüyorum kışın da daga çıkıyorlar mi
Burkiyyy Pamukbaby ellerine sağlık anlamaz böyle insanlar anlamaz . Jandarma komando olmasa böyle rahat uyurlar mı acaba rahat yaşarlar mı 😡
BirAnneBirBebekkkKk Benim çocuğum 3 aydir babasız ne çektiğimizi bi ben bilirim kim için ne icin yapıyorsak bu görevi anlamadim herkes aldığı paradan konuşuyor
busbar BirAnneBirBebekkkKk böyleleri bilmez dediğiniz gibi ne yaşadıklarımızı 2 aydır Şırnak gabarda bizde ayrıyız ikinci bebeğim daha 1 aylıktı gitti babası göreve çok zor çocuklarla bir başına kalmak Allah yardımcımız olsun sağ Salim gidip gelsinler ayaklarına taş değmesin
Pamukbaby BirAnneBirBebekkkKk Ayvalık tarafı hakkında bi bilgim yok canım karakol olarak görev yapma şartları değişiyor diye biliyorum ama istersen eşim geldiğinde sabah öğrenirim
ozr42 BirAnneBirBebekkkKk merhaba eşim orda çalışıyordu o zaman aralıktan marta kadar çıkmıyolardı. Ama tabi bu süre içerisinde bazen ara ara 2-3 günlük görevlere gidiyorlardı.
BirAnneBirBebekkkKk Pamukbaby olur siz hangi yıllarda yapmistiniz çok üzülüyorum birsey olucak diye korkuyorum
nutellaa_ Jandarmanın aldığı maaş 100 bin bile olsa o para onlar için az onların yaptıklarını asla parayla kıyaslanmaması gerekiyor. En yüksek maaşı onlar hak ediyor ve hatta eşler bile hak ediyor çünkü asker eşi olmak gerçekten çok zor ben 3 yıl dayanabildim ve bıraktık mesleği daha fazla dayanamadım
Pamukbaby BirAnneBirBebekkkKk Allah’ın izniyle şark görevinizi tamamlamayı nasip eylesin sizlerede 🤍🤲🏻 biz 2018-2021 Arası oradaydık gönlünü yüreğini hep ferah tut böyle sürekli kendini yeyip bitirirsen bitmez o günler sakin kal bebeğine odaklan 🤍