Dfncgdm2022 ahseney bebek kanala ınmezse Doğum surecı uzar cok zor olur suni sancı zaten cok zor surec kanala hemende ınebılırdı ınmeyedebılırdı buda senı cok yorardı doktorun bellıkı bu surecı bıldıgınden sezeryan demıstır bosver cok takılma her ıkısde dogum ve sonu cok guzel bıten bır surec boyle dusun
onbesagustos benimki baş aşağıydı ama kanalda değildi sancımda 8 cmden sonra gelmeyince suni verildi sancı geldikçe çömeldim kafası kanala girdi ve doğumhaneye gittik. sizin doktor uğraşmak istememiş diye yorumladım, bebeiin kalp atışı düştüyse bilemem tabii
tospikannesi_ ahseney öyle birşey yok benim görümcem son ana kadar 12 saat çekti de son anda sezeryana girdi bebek kanala inmedi ve kalp atışı bozulmaya başlamıştı bebek kanala inmeden normal olmaz
artcmn ahseney benimde doğum yaptığım güne kadar inmedi sabah 9 da hastaneye gittim biraz sancim vardı 4 cm aciklikti öğlen yatış yapıldı suyum patlatildi acilma çok yavasti suni sanci verildi akşam 6 da doğurdum 2 kişi üstümde çıkmıştı cunku kizim elini yuzunden cekmedi o sekilce dogdu son saatlere doğru kanala inmisti odamda top üzerinde egzersiz vs yapmıştım. Bence doktorunuzla alakalı bir durum olmuş . Kolaya kacmis olabilir diye düşünüyorum
ahseney artcmn kimse üstüme çıkmadı sürekli alttan kontrol yaptılar doktorumda görünen köy kılavuz istemez sezaryen diyip durdu doğumuma kadar ben beklettim kendimi ama olmadı maalesef o yüzden şüphelerim var zaten 🥲
mihriban0 ahseney bazen doktorlar kolayına geldiği gibi yapmak isteyebiliyor bebeğimin pozisyonu ve benim bedenim normal doğuma uygun olduğu halde doktorum bana sezeryan dayatması yapmıştı bende inat edip başka hastanede normal doğum yaptım sizin doktorunuz da en azından tam açıklığa ulaşmanızı bekleyebilirdi
ahseney mihriban0 benimde bebeğim baş aşağıdaydo hatta doktor dokununca yukarı kaçıyordu doktor göstermişti bak yukarı kaçıyor kazak gibi düşün kafasını sokuyor ama çıkartamıyor başını bebek demişti ama ne bileyim karnıma bastırsalardı biraz bekli çıkardı diye düşünüyorum sezaryendan sonra toparlanmamda zor oldu depresyona girdim doğum şeklimden dolayı
ahseney Usnac1995 bana kimse baskı uygularız moduna girmedi hiçbirşey tarifte etmediler ne bileyim ıkın belki girer vs gibi özelde doğum yapmama rağmen pilates topunu ısrarlarım üzerime verdiler o şüphe uyandırdı zaten bende
artcmn ahseney ya ama şimdi başka ihtimaller de dusunulmeli, kul hakkına girmeyelim Mesela benim doğum yaptığım gün bir kadında suni veriliyordu bekliyordu bir bakmislar bebeğin kafasi şişmiş o yüzden acil sezaryene alındı. Yani belki başka sebepler de olabilir. Aman ne önemi var bunu düşünmenin zaten. Hayırlısı olsun. Ama ssvd diye bir şey var eğer tekrar gebelik olur da normal istersen9z bazı doktorlar ssvd yapıyor bunu yapan doktor az ama var yani
mihriban0 ahseney depresyona girmeyin lütfen hem kendiniz hemde bebeğiniz için iyi olmanız gerek🥰 bebek doğmak üzereyken karından bastırıyorlar yani kanala girmiş hatta kemikli yapıyı geçmek üzereyken kuvvetle bastırıp alıyolar bende öyle olmuştu
ahseney hndathn bebeğin nst de kalp atışları bir tık düştü ondan sonra korkuttular beni tabii bende riske girmek istemedim ama sanki az müdahale ettiler gibi geldi bana da doktorun işine karışılmaz derler ama benim doktorum hiç de normal yanlısı gibi davranması bana doğum yapacağım gün
ahseney Sapsikanne sizin bayağı olmuş sancı saatiniz ona rağmen inmediyse nasip tabii ki peki müdahele etmişlermiydi size nasıldı?
Sapsikanne ahseney suni sancı almadım sancım vardı epidural da istemedim son zamanda keseyi patlattılar belki iner diye yine inmeyince birkaç saat sonra sezaryene aldılar
ahseney Goknazz kesinliklee bu yüzden depresyona girdim zaten doğum şekli istediğim gibi olmadı sütüm sonra geldi vs vs derken çok zor atlattım lohusalığı doktorumda suç buluyorum galiba hala elinden geldiğini yaptığını düşünmüyorum çünkü doğum sırasında istediğim enerjiyi hareketleri alamadım kendisinden
basakhanim34 ahseney 9 saat beklemene izin vermiş doktor daha ne yapmasını isterdin anlamadım. Normal doğum inadı yüzünden ne büyük sıkıntılar oluyor çevrenden hiç duymadın herhalde. Doktorun el manevrası yapması falan öyle kolayca olabilecek işler değil. Sezaryeni kafanda bi başarısızlık olarak algılamışsın bence
Alerjikrinit ahseney böyle düşünmek yerine çok şükür sağlıkla doğdu diye düşünmelisin. Bebek tehlikeye girebilirdi , ani bir semptom gelişebilirdi. Bu ihtimaller daha fazla. Sancıların geldikten sonra suyun geldikten sonra doktor neden sezaryene alsın ki. Benim de kanala inmedi açılmam da olmadı sezaryene alsak iyi olur yine de sen bilirsin ama çok yıpranırsın dedi ve sezaryen oldum. Hiç pişman değilim
ahseney Alerjikrinit tabii orası öyle normal doğuma zorlanan tanıdıklarımdan bebeği yoğum bakımda olanlar vardı ve onları duydukça çok şükrettim fakat kimse durduk yere 7 kat kesilmek istemez ki şimdi sezeryan yerimde iz kaldı o ayrı bir sıkıntı bebeğimde bende güzel ilerliyorduk fakat doktorum inmiyor inmeyecek gibi laflar söyledi doğum anımda bu da beni şüpheye itti o yüzden sorguluyorum.
ahseney ZeydsMom orası öyle fakat ben normal doğum yanlısı diye gittiğm ve son ana kadar sen normal yaparsın dediği doktorumun doğum anında sezaryena döndermiş olmasını hazmedemiyorum kolaya kaçtı gibime geliyor benim gibi hikayesi olanlar var mı merak ettiğim için bu postu açtım aslında
3prenses1prenss ahseney Bende aynısı oldum gerçekten o kadar sancı çektim sonra sezeryan oldum mecbur bir buçuk yıl sonra mecbur gene sezeryan oldum
ahseney 3prenses1prenss benimde Allah kerim tabii ama diğerife sezaryen olsun istemiyorum normal olsun istiyorum belli de olmaz ssnd her doktor kabul etmiyormuş işim zor 😵💫
3prenses1prenss ahseney Benim iki doğum arası azdı bir de küçük bir şehir de yaşadığım için özel doktor muayenesi bile yok o yüzden sezeryan oldum inşallah sen istediğin doğum şekliyle kucağına alırsın bebeğini ikiniz içinde en hayırlısı ne ise o şekilde
Zlm ahseney kanala girmediyse normal olmaz diye biliyorum. Ayrıca 8 ay geçmiş üstünden bunu düşünmenin artık ne faydası var size
ahseney Zlm düşünmemin sebebi ikinci bebeğim olursa bilindik doktor diye onu mu seçsem yoksa başka doktor arayaşına mı girsem.İstediğm gibi bir doktordu fakat doğum anımda hiç beklediğim gibi destek olmadı benim gibi bir hikayesi olan varsa doktorun yaptığını normal karşılayacağım fakat doktoruma karşı hala şüphelerim var :)