Bir öğretmen olarak söylüyorum yok öğrenci başına para almak bilmem ne böyle efsaneler tabi ki yok . Sadece devlete yönlendirme sebebimiz şu ; her sınıfta gerçekten çok fazla sorunlu öğrenci var artık . Çocuklar raporlu olmayınca tüm bu sorunlu çocuklar aynı sınıfa toplanabiliyor ki bu da o sınıfın düzeni , diğer öğrencileri ve öğretmeni mental olarak çok etkiliyor . Yani aman öğretmen yaramaz diye yolluyor çocuğu bilmem ne gibi ezbere dedikodu ayarında laflara itibar etmeyin lütfen . Öğretmenler çocuğu yaramaz diye yollamaz davranış bozukluğu veya herhangi bir otizm vs gibi sorunu olduğunu düşünüyorsa yollar eğer bu sorun yoksa çözger de rapor vermez . Bu raporu alsanız da bu da siciline bişey yapmaz bunlar boş laf . Özetle öğretmenler muhtemelen haklıdır fakat bu kadar ısrar etmek için erken olduğunu düşünüyorum. Okula uyum her çocuk için aynı şekilde ilerlemez yada öğretmen o çocuğun dilini hemen çözemez. Bu yüzden okulu değiştirmeyin çocuğunuz o okulda mutluysa ama öğretmene hoş bir şekilde uyum sürecini daha zor yaşamış olabileceğinden bi süre gözlemlemek istediğinizden ve oyun terapine biraz daha devam edip onların ve terapistin yönlendirmesine uyacağınızdan bahsedin konuşun . rapor almak istemiyorsanız hemen almayın . Oyun terapisini ihmal asla etmeyin iki seans falan bi işe yaramaz zaten en az 10 seans çocuğun kendisi gibi davranabilmesi için . Ve bu süreçte lütfen ama lütfen özellikle ekran asla açmayın . Ekran sıfır olsun . Benim sizi bir eğitimci ve anne olarak tavsiyem budur