metooo esraomermehmet ben de şüphelendim, çocuk doktoruna sordum KBB ya da dişçiye göster o anlar dedi🤷🏻♀️
simseklivekalpli esraomermehmet ön dişleri ayriksa dudak bağı vardır. Üst dudağı açın ön iki disin ortasından bi et geçer. 3 çocuğumda da vardi biri çarptı koparttı şükür öbürlerinde hala duruyor.
Minikkizimm esraomermehmet bizde vardı hem dudak bağı hem dil bağı kestirdik. Zaten okadar belli oluyoki oldugu 2 disin arasinda dudaga baglı bi et oluyo. Dişlerin ayrık olmasinı sagliyormuş. Süt dişler dokuldukten sonra diğer dişlerin saglikli cikmasinida engelliyormuş.
esraomermehmet 7278 dudak bağı üst dişlerinin ayrık olmasına sebep bir et parçası gibi yani bağ aslında
esraomermehmet metooo simseklivekalpli suan üstte 1 dışı çıktı diğeri de patladı ama çok az gözüküyor. Ayrık bence bide o et parçası da var ama tam asagi kadar değil anlayamıyorum o yüzden ya 😕
esraomermehmet Minikkizimm o et parçası var ama asagi kadar değil o yüzden anlayamıyorum bazıları kestiriyor bazıları kestirmemiş ne yapacağız bilmiyorum
benbiranneyim123 esraomermehmet benim bebegimdede var hatta dün götürdüm çocuk carrahina bundan bisey olmaz buna bisey yapamıyoruz kesmemize gerek yok dedi
tekbasimabakiyorum esraomermehmet bende Dr vardı küçükken, kızımda da var. Hiçbir şeye bir zararı yok. Dolayısıyla kestirmeye de gerek yok.
Ayseglpolat tekbasimabakiyorum benim oğlumda da var. Hatta ilk üst ön dişler çıktı ve biraz ayrık :) Acaba süt dişler döküldükten sonra çıkan dişlerde mi ayrık çıkıyor?
esraomermehmet tekbasimabakiyorum bazıları dişlerin ayrik çıkmasına sebep olduğunu söylüyor kestirmek lazımmış bilemiyorum
simseklivekalpli esraomermehmet o kadar olur zaten. Kesen doktor çok yok ama konuşmayı pelteklestirdi benim kızımda. 6.5 yaşında hala net konuşamıyor
metooo esraomermehmet biraz bekleyin o zaman, bi de sağlık ocağında ebeye sorun belki o bilir ona göre doktora götürürsünüz
tekbasimabakiyorum esraomermehmet dişleri ayrık kızımın ve çok tatlı, zaten süt dişleri dökülecek. Benim dişlerim ayrık olmadı tam tersi çok bitişikti. Yani belli olmuyor.
esraomermehmet Umayannesi8 suan cok küçük sanırım beklemek lazım önce dişleri çıksın çok ayrıksa duruma göre kesiyorlar ama bir kesim de gerek yok diyor kesmeye anlamadım neye göre kesilip kesilmediğini doktora sormak en iyisi
Umayannesi8 esraomermehmet evet bende doktora götürmeyi düşünüyorum. Dişleri ayrık çıktıktan sonra geç kalmış olmaz mıyoz