nurnisanurrr çoçuğunuzu dudağından öpmeniz son derece hassas ve yanlış bir durum. Evet yenidoğan dönemindeyken öpmekte sarılmakta bir sakınca bulmuyorum ama bu yine doğru değil yenidoğan dönemindeyken dahi ufacık bedenleri mikrop alabilir. Ben yapmadım.kız erkek farketmez. Ama diğer yaşlar ve aylar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, çok yanlış. Sebebi ise çoçuğunuzun bunu normal olarak benimseyip ve bir başkası yaptığında normal olarak karşılaması apaçık çoçuk istismarına girer. Çünkü çoçuk iyiyi kötüyü ayıracak durumda değildir. Çoçuk istismarının önlemesi adına bilakis çok küçük yaşlarda; öpülmemesi ve dokunulmaması gereken özel bölgeleri tekrar tekrar anlatmanız gerekiyor ki başkası özel bölgelerine dokunduğunda “tepki” gösterebilsin. Aksi durumda tepkisiz kalırsa çoçuk istismara açık hale geliyor maalesef. Bu da çoçuğun temelinde ailesinin yetiştirme tarzına dayanıyor. Yani çoçuklarımızı korkutmayalım, yabancı birinin ne olduğunu ne yapmaması gerektiğini öğretelim. Özel bölgelerini mahrem bölgelerinin kendilerine ait olduğunu konuşalım. Mahrem bölgeleri; poposu, genital bölgesi, koltukaltları, boyun kısımları, dudakları, memeleri, kasıkları, kulak memesi, ayakları Bunlar özel bölgeleri öğretmeniz lazım. Bence bir çoçuk alnından ve yanağından öpülmesi doğrudur, elleri öpülebilir, saçlarını kafasını falan sevebilirsiniz. oda izni varsa rızası alınması her zaman önemli.