HE-SEN-COK-BILIYON 3 kız kardeşiz en büyük ablm 46 yaşında hiç emmemiş 1 gün bile. Annemin sütüde çokmuş mesela bitene kadar sağdım çiçek diplerine döktüm ne memeden ne biberondan emmedi diye anlatır. Ben ve küçük ablam 2 yaşına kadar emmişiz. İçimizde en dirayetli grip olsa ayakta atlatan covidi bile içimizde en hafif atlatan o emmeyen ablamdı:)
Üçümüzünde iki 2 çocuğu var benim büyük kızım 2 yıl emdi kreşe başladı 2 yıl kullandığı antibiyotik sayısını hesaplayamam. 10 aylık oğlum var sadece 4 ay emdi sütüm vardı ama istemedi o nasıl olacak zaman gösterecek bilemiyorum. Ama büyük ablamın oğlu çok az emdi çok emen ablasına kıyasla daha az hasta oluyo küçük ablamın 2 yıl emzirdiği iki çocuğuda ayda 2 kere gripler ve yeğenlerim baya büyük.
Çok yazdım kusura bakmayın ama demem o ki anne sütü evet çok müthiş bir şey ama emmeyende vebalı değil yani napalım nasip kısmet. Anne olarak zaten elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada eşim 4 yıl emmiş:) kendisi doktor virüsün içinde yaşamasına rağmen hala bünyesi zayıf her ay hasta:)
Bence bağışıklık sadece anne sütü değil genlerle alakalı diye düşünüyorum.