Lala56 otizm annesi değilim ama halasıyım annesi ve babası çalıştığı için o zamanlar ben bekardım annemle ben bakıyorduk , yeğenim 2 yaşına kadar her şeyi normal bi çocuktu hiç bi belirtisi yoktu ben ne öğretirsem anında kapardı taklit becerisi mükemmeldi her öğrettiğim kelimeyi de videoya çekersim şimdi izleyince herkes çok şaşırıyor bu çocuk nasıl otizm oldu diye ..neyse 2 yaşın sonlarına doğru pandemi denk geldi o yasakların olduğu zaman kimse evden çıkamayınca uzun süre anne ve babası ile kaldı dişarı çıkamadı annemle ben bakarken hep kalabalık ortamlardaydı çok mutluydu bi anda eve kapanınca belirtiler vermeye başladı.. bunu fark eden kişi bi ana okulu öğretmeni idi tesadüfen yeğenimle iletişim kurmaya çalışıp göz teması ve komut almada eksiği olduğunu söylemiş ve o sıralar yeğenim parmak ucunda yürüyordu biz küçük diye normal sanıyorduk meğer otizmdenmiş şuan 6 yaşına girmek üzere hala parmak ucunda yürüyor.. bunlar fark edilince çocuk ve ergen psikiyatri uzmanına götürdüler abim ve yengem orda otizm tanısı kondu sonra belirtiler artmaya başladı belli bi nesneye bağlılık bi oyuncak bardak vardı hep onla gezerdi, sonra konuşma yok hala elinden tutup götürerek anlatıyor isteklerini , bazı otizmli çocuklar temastan hoşlanmaz bizimki tam tersi herkese sarılır beni öper misin dediğinde öper ,bi süre ısırma kafa atma gibi agrasif davranışları oldu derdini anlatamadığında sinirleniyordu eğitimlerle çok yol kat edildi o olumsuz davranışların hepsi gitti şimdi kendi yemeğini yiyebiliyor kendisi tuvalete gidiyor komut alıyor her söyleneni anlıyor göz teması kuruyor sadece konuşmuyor hala ve çok hareketli evin içinde sürekli koşuyor onun dışında diğer şeylerin çoğunu aştı şuan konuşması derdini anlatması için dua ediyoruz çok zeki çok başarılı spor dallarında etkinliklerde zeka etkinliklerinde hepsinde çok iyi sadece konuşmuyor şuan , baya uzun oldu kusura bakmayın yardımcı olmak adına anlattım😊