daha_ben_buyumemisken korkunca yada güvende hissetmedigi zamanlarda sallanma yüksek seslerde.kulaklarini kapatma bu disardan geçen bir çöp kamyonu sesi bile olabilir yada yüksek sesli müzik, dönen nesnelere ilgi ,besinlerde seçicilik , mesela yogurtla pilavı karıştırınca yer ama pilav yapsam tek başına yemez , herşeyi koklama ağzına alma takıntıları örnek veriyorum işte sabah çıkardığım kıyafetini akşama kadar elinde gezdireyim istiyor , nesnel objelere ilgi işte mesela gider sandalyenin metal yerini koklar yalar , sürekli dönen oyuncakları isteme parkda sadace salıncağa biner başka hiç birşeye dokunmaz ,kimsenin ona dokunmasına izin vermez kimseye dokunmaz , biri yüzünü sevsin mesela hemen bağırır opmeee dokunma diye tehlike algısı yok ,oyun hamuru kinetik kum un böyle nesnelere dokunamaz , sadace bana bağımlı evde ablası var çok da güzel oyun oynar onunla o hemen gidip vurur yada kendi kafasını rastgele vurur en son 7 dikiş atıldı dolabın uç kısmına vurdu kafasini sinirden pilastik girdi 😐 dışarda kimse ile oynamaz sadace koşar ama asla araba mı geliyor birimi çarpar düşerim düşüncesi yok beş dk oturmaz uyuduğu zaman rahat ediyorum , rutinleri vardır onların sadace 10 dk zamanı geçsin kıyamet koparır, kalabalık ortamlarda rahatsız olur,parlak renkli şeyler onu sinirlendirie mesela Güneş ışığı bakamaz gözlerini kapatır , sürekli evde olmak istiyor asla dışarı sevmez rüzgarlı yada gök gürültülü havalarda korkar saklanır sallanır bunlar bunlar daha birsuru sey var ben tanı almasini istemedim en azından şuan küçük diye 2 yaşını bekliyorum tekrar pskologla görüşmek için