kivancmamii merhaba ben uzman odyologum
Yani işitme testini yapan görevli .
Öncelikle endişelenmenizi gerektiren bir durum yoktur
Risk grubunda değilsiniz anlattığınız verilere göre.
Bebeklerin kulağında doğumdan ötürü sıvı birikmesi, kulak yapısının küçüklüğü, kusmuk kaçması, yanlış emzirme pozisyonu, bebeğin huzursuzluğu, cihaza bağlı durumlardan ötürü ilk 3 tarama testinden geçmemesi sıklıkla görülür.
Fakat Bera testini de yaptırmak gerekir emin olmak için.
İlk aylarda refleks dönemidir bu yüzden irkilmelerin işitmenin normal oluşundan mı farklı bir duyuya verilen refleks oluşundan mı buna ancak uzmanlar ve testler kesin kararı verebilir.
Bera testini bebek uyurken yaptırmak gerekir.
Test oldukça kolay tek kriter bebeğin bir miktar uyuması.
Öncelikle KBB randevusuna tekrar girin lütfen böylece bebisde kir su varsa temizlenir.
Orada ilgili odyologlardan tarama testini veya ellerinde varsa tarama Bera testini yapmalarını böylelikle içinizin rahat edeceğini ifade edin.
Fakat sağlık bakanlığı 3 tarama testini sadece sisteme işletiyor sonra Bera testi zorunlu tutuluyor.
Yani sizden Bera randevusunu oluşturmanızı isteyeceklerdir.
Bu söylediğim tarama testleri ile en azından 6 ay endişeyle beklemenize gerek kalmaz
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Klinik görevimde 10 bebekten 9 una tekrar randevu veriyorduk düşünün hepsi de normal işitmeye sahipti
Artık akademi kısmındayım klinik görevimi bıraktım yoksa İstanbul’da ben alırdım muayene için. Doğum hediyesi olarak 💜