Rwerdst cokkasmabeabi olabilir dediğiniz de. Peki yeşil kart nedir? Çevremiz de bu konuda bilgili birisi yok malasef. İnternette de hep farklı sonuçlar var. Bu arada babamın üstüne otomatik mi geçer yoksa işlem yapılması gerekli mi?
minem3428 Rwerdst bende yeşil kartlıyım sigortası olmayanlara yeşil kart veriyorlar gidip başvuru yapman lazım sigortalı gibi oluyor yani ilaçları ucuz alıyorsun devlet hastanesine para ödemiyorsun vs … Ama ben daha çıkartmadan önce devlete gittiğimde para istiyordu şuan istemiyor
cokkasmabeabi Rwerdst geliriniz yoksa kaymakamliga gidip form doldurursunuz, onlar sizi önce GSS ye bağlar, sonra GSS iptal olup yeşil karta geçirir. Devlet hastanelerinde geçerlidir sadece. Üniversite hastanelerinde ancak doktor sevk yazarsa ödeme yapmazsınız. Sigorta başlangıcında kesilir.
Rwerdst cokkasmabeabi peki bir şey daha soracağım. Eniştem evlerinden birini verecek ama borç bitince çocukların üzerine veririm dedi. Nafaka vs de bağlanacaktır diye düşünüyorum. Tam o detayı konuşmadık. Çalışıyor ama sigortalı değil. Bu durumda da olur mu? Nafaka vs alırsa yani yeşil kart alabilir mi? Ücreti var mı?
cokkasmabeabi Rwerdst hanedeki kişi başı gelirin 1/3u net asgari ücretin altındaysa bağlanır. Ama babasından yararlanması imkan varsa en mantıklısı. Yeşil kartın bir ücreti yok. Evi de çocukların üstüne verirse yine gelir getirici bir durum olarak gözükmez.
denizse Rwerdst hayır direk geçmez babanın gidip SGK ile görüşüp belli bir tutar para ödeyip üstüne geçirmesi gerekiyor ablamda öyle olmuştu babam öyle yaptı şuan değiştimi bilmiyorum o zaman öyleydi yani 7 8 yıl oldu
Rwerdst denizse anladım. Bizde detaylı bilmiyoruz. Ablam araştırma yapıyor şuan lık 😥 bir şekilde geçiyor yani. Peki ücret yüksek miydi
denizse Rwerdst o zaman ki fiyatla 600tl falandı ya yüksek değildi çok şuan yükseldimi sorun ama SGK en doğru bilgiyi verir size bence direk kafanızı bulandırmadan ordan destek alin
motherisbackk Rwerdst 60 yaşındaki annem boşandı ve babasından faydalanıyor balım dedem ölmüştü o halde