linaku benim de oyleydi ben de detaylica makineyi temizleyip sorunu cozdum
Soyle anlatayim size de ; once deterjan koydugumuz cekmece gibi olan kismi cikarip her yerini yikadim oraya deterjanlar birikip kokuyor oralari bir dis fircasi yardimiyla iyice mavi gucle temizledim. Sonra makinenin kapaginda lastik var ya onun aralari biraz siyahlanmisti orayi iyice mavi gucle sildim temizledim. Makinenin altinda kare bir kapak var onu acip icine biriken sac falan varsa orayi temizledim ama dikkatli olun orayi acinca su akmaya basliyor biraz dibine bez serin guzelce etraf batmasin. Ve sonra bir tane bulasik makinesi tabletini kazanin icine atip 90derece programda yikattirdim baya kirli su cikmisti ama bunu makineyi bayadir temizlemedigim icin yaptim her zaman yapilmaz bence. Duzenli olarak da ayda bir camasir makinesi temizleyici sular var ya onlardan dokup ustunde yazan uygun programla calistirip temizlenmesini sagliyorum. Ve eger sivi deterjan kullaniyorsaniz makineye hemen dokmeyin bekleyin o deterjan gozunden su almaya baslayinca dokun, onceden dokunce icine akiyor ister istemez icinde birikebiliyor bunlara dikkat ederseniz bu dedigim temizlikleri duzenli yaparsaniz sorun cozuluyor tecrubeyle sabit🫶🏻🤓