Haticesglm Hanımlar 32 günlük kızım var bir ayda sadece doğum kilosuna ulaşabildi bu yüzden mama takviyesi yapmamı soylediler. Nasıl yapmalıyım ne kadar mama vermeliyim bilemiyorum. Sizler nasıl bir yol izlediniz ?
gokcekizinannesi Haticesglm bizim doktor her beslenmeden sonra 30 cc demişti. ama zamanla anlayacaksın bebegin ihtiyacını. fazlasını almıyorlar kusuyorlar. az olunca da aranmaya devam ediyorlar. bilmece gibi geliyordu bana da basta ama yavaş yavaş çözmeye başladım. kızım 3bucuk aylık:)
Afrasel Haticesglm canım benimde bebeğim 31 günlük ben 6.günden beri meme+mama veriyorum mamayı en fazla 2 saatte 1 vermemek söyledi doktorum ve önce emzirip öyle veriyorum be 60cc yapıyorum ve bir ayda 1300gr aldığını gördük
Kimyambozuldu Haticesglm önce 2 göğsünü ver boşalttığından emin ol uyutma. Sonra mama ver 60 cc içebilir ama deneyerek öğreneceksin ben 2-3 saat ara koyuyordum mama aralığı olarak yalnız mama verdikten sonra göğsünde tutma öyle alışır. Uyut nasıl uyutuyorsun bilmiyorum. Çünkü mama anne sütüne göre daha çok tok tutuyor en az 3 saat tok tutuyor.
Haticesglm Acıktıkça ver dedi açıklayıcı olamadılar daha da kafamı karistirdilar doktor degistircem ama henüz randevu bulamadim. Bu süreçte de aç kalmasını istemiyorum.
mutire Haticesglm pardon canım şimdi gördüm. Emzir , emzirmeden sonra hala araniyorsa 40-50 CC verebilirsin
Haticesglm Caglaaaa memede uyuyor baya da emiyor yarım saat geçmeden bi daha ağlıyor ikinci uyanisinda mı mama versem ?
Caglaaaa Haticesglm hayr memeden aonra ver önce meme asonra mama ver sonra bn söyle yapıyorum sağ mememi verşyorım 20 dk sonra sol menemi verşyorum 15 dk sonra mama verıyrm hemen uyanıyor. Sonra memeye tekrar devam ediyorum uyuyor zaten
gokcekizinannesi Haticesglm evolvia kullandım. hala onu kullanıyorum. ama eskisi kadar istemiyor bizim kız. sütüm arttı galiba. bak hala galiba diyorum çünkü sanırım annelik böyle bir şey bir türlü emin olamama hali :)
gulay_atmc bize de doktor kilo alımı azalınca aptamil başlattı emzirdikten sonra bebek ne kadar içerse o kadar veer dedi. kilo alımı hemen toparlandı çok faydasını gördük
Afrasel Haticesglm biberonla veriyorum avent aldım bir sonraki beslenmede memeyi istemezse vermiyorum bişey iyice acıkınca mecbur alıyor memeyi. Mamadan sonra meme istememesi bazı mamalardan da kaynaklanıyor canım hangi mamayı veriyorsun
Kimyambozuldu Haticesglm ayağımda sallıyordum sonra hamak aldık ama 30dk uyuyor sadece bende mama takviyesi yapıyorum
Caglaaaa Haticesglm ya bebegım 3 günde 1 kakasını yspıyor ama kabız degıl mamadan ındiye bir denemek istedim birde cok gazı vardı bşr değiştireyim ondanmı diye dedim