Kızlar bebeğim 34+6’da doğdu ama gelişim olarak yaşıtlarını ilk aylarda yakaladı. Aslında hece ve kelimeler var. Mama, meme, emme, baba gibi. Motor becerileri iyi emekliyor, tutunarak ayakta duruyor, sıralıyor vs. Ama taklit etmiyor sanki bizi. Baybay, alkış, gel vs öğretmeye çalışıyoruz bir süredir ama öyle bakıyor ve yapmıyor🤦🏻♀️ bazen elini kaldırır gibi yapıyor ama oyununa devam ediyor. Sosyal gülümsemesi, yabancılama, anne-babaya bağlılık vs var yani gelişimi şükür iyi görünüyor. Çok hareketli bir çocuk maşallah diyeyim yani yerinde durmuyor, tırmanmaya çalışıyor, koltuktan inmeye başladı yeni yeni. Vakumlu oyuncaklarla, cırt cırtlı kitaplarla vs oynuyor ve kontrol sağlıyor ama taklit yeteneğini geliştirmek için ne yapabilirim bu bir sorun göstergesi midir acaba?😔 Dün aylık kontrole götürdüm iki doktoru da yeni yeni başlar 1 yaşına kadar yapar dedi ama bakıyorum genelde bebekler bu zamanlarda yapıyor. Bir de ellerini hala genelde yumruk gibi yapıyor özellikle eli boştayken, dışarıdayken, uyurken vs. Rahatken ve oynarken yapmıyor ama. Tutma, kavrama becerileri iyi ellerini iyi kullanıyor normalde. Bu sebeple nörolojiye dahi götürdüm ama muayenede bir problem görmedi, kendi doktoru da öyle. Biraz gergin bir çocuk🤦🏻♀️ ama işte bu taklit edememe ve ellerini yumruk yapmasına takılıyorum. Anne olunca içi rahat etmiyor insanın😔 Bilgisi ve tecrübesi olanlar destek olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim.