Merhaba morelim o kadar bozuk ki. Birinci sınıfa başlayan kızım var. Öğretmenimiz okulun ilk günü kalemi yanlış tutuyor 3 yaşında kalmış gibi bu şekilde yazamaz diye arayıp uyarmıştı. Aslında kızım doğru tutmayı biliyor ama küçükken bir kolayına gelen bir tutuş vardı onu yapmış sınıfta. Ve bir gün uyardım evde ve duzelletti ve o günden sonra sonra yanlış tutmadı. 3 gün sonra toplantı oldu ve öğretmen el kaslarının zayıf olduğunu ve yavaş olduğunu söyledi. Çok üzüldüm ama günden güne evde sanki daha güzel ve hızlanmaya başlamıştı bu hafta. Öğretmenle az önce konuştuk ve sınıfta en geri kızımın olduğunu ve aklının hep oyunda olduğunu, dikkati dağınık olduğunu, sırasında yapmadığını sürekli öğretmenin masasında derslerini yaptığını söyledi. Arkadaşlarınından geri gelicek belli dedi. Ve kızıma ödev yaptırıyodum yapmayınca çok kızdım. Olmak istemediğim hir anne oldum. Söz vermiştim oysa ki kendime onu asla kıyaslamıcak, hırs yapmıcak ve ona dersleri için kızmıcaktım. Ama o kadar kötü hissediyorum ki kendimi. 5 haftalık hamileyim ve belki de hormonlarım da etkisi oldu kızmama. Ve öğretmenden duyduklarıma da çok üzüldüm. 2 sene anasınıfına gitti ve öğretmenleri memnundu ne zaman sorsam. Şimdi neden böyle bilmiyorum. İnşallah geçicidir bu durum. Bu süreçten geçen annelerle konuşmak iyi gelir belki de bana.