Begonvilya4321 özgüvensizlik bağırmaktan başlıyor, bağırmak insanı baskılamak demektir, ilerleyen zamanlarda sizden her şeyini gizleyen, dertlerini paylaşmayan çocuk çıkacak karşınıza. Neden mi? Siz annesi bağıracaksınız korkusundan kaynaklanacak. Pısırık çocuk çıkacak karşınıza, bu da sizin eseriniz olacak. Ne kendini savunabilen, ne de ailesinin karşısında eşine sahip çıkan insan olur. Her şeyin temeli 6 yaşa kadar atılır. Japonların çocuk yetiştirme kitaplarını da okuyabilirsiniz aynı zamanda. Bana da bağırmadı kimse, dövmedi, psikolojik, fiziksel şiddet uygulamadı. Bir sorun yaşadım mı? Hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Sınıfımda fikrini söylemekten çekinen arkadaşlarım olurdu, gelip bana söylerlerdi, öğretmene söyler misin sen korkmazsın tepkisinden diye. Özgüvenim tavan olarak yetiştirdiklerine gerçekten minnettarım. Hayatımın her noktasında kendimi savunan, kendimi bilen insanım çok şükür. İş yeri olsun, aile hayatım olsun özgüvenim sayesinde ayaklarımın üzerinde dimdik duruyorum. Aynısını kızıma yapıyorum, ona öğretiyorum.