Tesla123 Evet bide açık arar gibi dur bakalım ne diyecek filan yazmışlar. Herkes prof. olmuş. Sanki kendi anneleri mama verince 1 saat içinde döküyor muydu acaba ? İnsanların onaylamadıkları bir şeye gereksiz tepki vermesi beni çok geriyor. Bir düşünce ortaya atılıyor. Yeterince okumadan araştırmadan herkes bunun doğruluğunu savunuyor. Ben bu konuyu çocuk doktoru arkadaşımla uzun uzun konuşup tartışmıştım. Bir arkadaşım daha vardı yanımızda. O da pediatri hemşireliğinde doktora yapıyor şuan. Mamayı hazırladık diyelim, ama bebeğin ağzına hiç değmedi. O şekilde buzdolabında 24 saat kalabilirmiş. Yine bu hazırlanmış mama oda ısısında 3 saat kalabiliyor. Ama kış aylarında bu süre uzuyor. Mamayı verdikten sonra kalanını 1 saat sonra atın denmesinin sebebi de, tükürükle mamanın teması sonrası mikroorganizmaların üreyebileceği.
Ben hazırlamış olduğum mamayı 3 saat içerisinde tekrar veriyorum. 3 saati geçirmiyorum ancak, biberon başlığını yıkıyorum böyle bir durumda. Bir de şöyle bir konu var; bizim çift biberonumuz var. Bir tanesi wee baby. Onunla su içiyor bazen. Ve su içeriken ağzından tekrar biberonun içerisine geçtigini gördüm. Çünkü emzik kısmının deliği de biraz büyük. Ama mama için avent kullanıyorum. Yenidoğan akışlı hala. Onunla içerken ağzındakiler tekrar biberonun içerisine geçmiyor. Yani bu durum biraz biberonla da alakalı. Siz de biberon başlığını yıkarsanız 3 saat içerisinde, uygun koşullarda saklanan mamayı içirebilirsiniz. 6 aydır bu şekilde ilerliyorum. Bunlar benim ve arkadaşlarımın fikirleri. Fikirden de ziyade okudukları makalelerden alıntılar. Sağlıcakla büyütün yavrunuzu, her zaman bebeğiniz için en iyisini, en doğrusunu siz bilirsiniz. 🌸💕